Полтавці проти передвиборчого підкупу і голосуватимуть по-совісті

Суспільство
Ольга Матвієнко3 липня 2015 о 18:311130 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці проти передвиборчого підкупу і голосуватимуть по-совісті
Серед опитаних полтавців не виявилося жодного, хто підтримав би кандидата «за хабар».

Полтавці проти передвиборчого підкупу і голосуватимуть по-совістіПолтавці розповіли, що свої голоси не продають. Фото – zn.ua

Напередодні осінніх виборів у Полтаві ймовірні кандидати на посаду міського голови розпочали агітацію. При чому агітація не завжди є чесною і виглядає більше як підкуп виборців. Це і повернення роздачі продуктових пайків, і встановлення дитячих майданчиків, і спекулювання на темі допомоги АТО тощо.

Ми вирішили запитати читачів сайту «Коло» та людей на вулицях Полтави, чи вплине на їхній голос передвиборчий підкуп і за якими критеріями вони обирають кандидата.

Василь:

– Ми нічого не отримуємо і отримувати не будемо, не потрібно нам. Перш за все, звертаю на те, щоб була порядна людина, а такий як Мамай. І Каплін проти нього, а я підтримую Капліна, він більше знає, крутиться у верхах. Мамай їздить кудись відпочивати, за які гроші – невідомо.

Володимир Ілліч:

– На мене підкуп не впливає. Не звертаю увагу ні на що. Я прийшов, проголосував і всі. Особисто я напередодні виборів нічого не вивчаю, по телевізору подивився і все.

Валентина Петрівна:

– Я не знаю, на кого впливає той підкуп, бо на мене не впливає. У мене дах тече. Були дощі, а у нас зі стелі течуть дві річки. І за кого я повинна голосувати? Нащо у нас обираються ці голови – для того, щоб багатіти, а не для людей робити. Сподіваєшся на людину, що вона щось для людей зробить, а вони тільки для себе. Розчарована в усіх виборах.

Вікторія:

– Взагалі на наш голос не впливає підкуп. Голосую так, як вважаю правильним. Головне, щоб кандидат був чесним, дотримувався слова – робив те, що сказав.

Юрій:

– Підкуп – негативне явище, ми це засуджуємо. Кандидат повинен бути непідкупним і чесним. Порядних людей мало, тих хто готовий відстоювати свою громадянську позицію. На наш погляд, 80% наших чиновників – нечесні, чуже добро їх приваблює більше.

Наталія Дмитрівна:

– Підкуп абсолютно не впливає на мій голос. Думаю, що скільки людей не підкупай, вони виберуть того, кого хочуть. Раніше не було таких агітаторів. Краще б дітям дали ці гроші на книжки, на зошити або безкоштовний проїзд. Воно то і непогано отримати пенсіонерові той цукор, але вважаю, що це зайві витрати. Говорять, що немає грошей. Але пустіть же ці гроші на дітей або на ліки пенсіонерам, бо дуже дорого зараз усе. А так я вважаю, що не впливають такі методи ні на що.

Микола Іванович:

– Зараз на мене сильно не впливає підкуп. Але, в цілому, огидно, о діють такими методами. Думаю, що цього разу на виборах кожен буде голосувати з розумом. Головні риси кандидата – чесність, порядність, вміння працювати. Це проявляється і у виконанні обіцянок, бо давати їх усі добре вміють. У нас після виборів про кандидата всі забувають, а він повинен чітко звітуватися про зроблене. І щоб громада могла з нього спитати.

В’ячеслав:

– На мій вибір не впливає підкуп, я категорично проти цього. Слідкую за цим у рідному місті, то в основному цим займаються колишні партійці «Партії регіонів». Головне, щоб був кандидат подалі від Росії, менше лозунгів про приєднання до Росії. От раніше голосував передовсім проти Януковича і компанії, на останніх виборах голосував за Порошенка і, мабуть, поки надалі притримуватимусь цієї лінії.

Віктор Трофименко:

– Для мене категорично неприйнятним є будь-який кандидат, який починає займатися прямим чи непрямим підкупом виборців. Роздача пайків, або перенесення тролейбусної зупинки до місця роздачі пайків викликає риторичне запитання: таке враження, що не було Майдану, втечі Януковича, задекларованих реформ влади, у тому числі на місцях. Я провів в АТО сім місяців не для того, щоб спостерігати в Полтаві картину, яку можна було спостерігати раніше. Таке враження, що нічого не змінилося. И говоримо, що йдемо в Європу, а методи азійські. Відповідальність у вчинках, відповідність вчинків словам, доступність, якщо не до кандидата, то до його помічників, прозорість діяльності. Хочеться, щоб людина презентувала план розвитку міста і цей план був реалістичний стосовно економічної ситуації в країні, ресурсам міста, ситуації в комунальному господарстві міста.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter