Полтавці у День перемоги прийшли на покладання квітів із портретами близьких і друзів (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко9 травня 2016 о 12:261566 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці у День перемоги прийшли на покладання квітів із портретами близьких і друзів (ФОТО)
​71 річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні розпочали із урочистого мітингу біля меморіалу Солдатської слави.

9 травня біля меморіалу Солдатської слави традиційно відбувся урочистий мітинг, який завершився покладанням квітів. У цей день сотні полтавців прийшли, аби вшанувати подвиг, який здійснили воїни задля перемоги у ІІ світовій війні. Багато із учасників зібрання тримали в руках портрети близьких, товаришів.

Полтавці у День перемоги прийшли на покладання квітів із портретами близьких (ФОТО)У Полтаві вшанували полеглих у Великій вітчизняній війні. Фото Ольги Матвієнко

Долучилися до заходу й представники міської та обласної влади.

– 71 рік тому воїни-герої здобули перемогу над фашизмом, – виступив міський голова Олександр Мамай, маючи на увазі, певно, перемогу над нацизмом.

Далі міський голова продемонстрував знання з історії, зазначивши, що зараз багато людей спекулюють датами, намагаючись применшити значення перемоги у Великій Вітчизняній війні та змінити історію держави:

– Сьогодні багато хто намагається спаплюжити історію нашої держави. Ще три роки тому ми стояли у черзі, аби отримали георгіївську стрічку. Що змінилося сьогодні? Просто хтось намагається розставити неправильні акценти, змінюючи сенс. І що страшні, викривити правду життя. Нас запитують здебільшого про початок Другої світової війни, але найголовніше, що ми всі знаємо і пам’ятаємо, коли розпочалася Велика Вітчизняна війна, війна з агресором – 22 червня о 4-й годині ранку, коли почали бомбити Київ 1941 року. Сьогодні ми зібралися на святому місці, щоб відзначити День Перемоги саме у Великій Вітчизняній війні, війні з фашизмом.

Олександр Федорович нагадав, що понад вісім мільйонів українців не повернулися із війни, загинувши за честь і гідність Батьківщини.

– Обидва мої діди також не повернулися із війни, вони теж боролися з фашизмом – явищем, яке сьогодні стало об’єктом політичних спекуляцій, спрямованих на реалізацію часто-густо нечистих намірів. Але перемога належить тим, хто виборював її на фронтах і виборював у тилу, – підкреслив Олександр Мамай. – Сьогодні ми багато говоримо про патріотизм, про любов до Батьківщини. Прикро, що дехто використовує це в особистих інтересах та видає себе за справжнього патріота. Але сьогодні справжні патріоти України на Сході запекло воюють з агресором, захищаючи нас і нашу країну. І тільки вони мають право творити сучасну історію України, як 71 рік тому її творили наші діди та прадіди.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter