Полтавці вшанували пам’ять журналіста Гонгадзе

Суспільство
Андрій Іванов16 вересня 2015 о 14:231087 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці вшанували пам’ять журналіста Гонгадзе
Сьогодні, 16 вересня, минає 15 років з моменту, коли зник журналіст Георгій Гонгадзе.

гонгадзеПолтавці вшанували пам’ять журналіста відомого на всю Україну

– Він для української журналістики – символ своєї професії, – говорить Людмила Стельмах-Кучеренко, президент Полтавського обласного медіа-клубу. – На жаль, змінюються президенти, генпрокурори, всі обіцяють знайти замовника – покарати. Але до цього часу нічого не змінилося. Вже померла його мати, виросли його діти.

Журналістика – небезпечна професія, як в Україні, так і всьому світі, стверджує пані Кучеренко, не кажучи про військову журналістику. Люди, які оприлюднюють інформацію про корупцію, зловживання, завжди піддають переслідуванням. Вбивство – крайня форма таких гонінь. Найпоширеніші ж засоби «заткнути рота» журналістові – судові позови, погрози, навіть побиття.

гонгадзеНа думку Людмили Кучеренко, полтавські журналісти не такі згуртовані, як, до прикладу, у Кременчуці

На думку Людмили Кучеренко, полтавські журналісти не так згуртовані, як, до прикладу, у Кременчуці. У наддніпрянському місті «акули пера» завжди захищають одне одного, якщо хтось робить спроби перешкоджання діяльності журналіста. Вони проявляють журналістську солідарність, якої в Полтаві не вистачає, вважає Людмила Кучеренко.

Довідка «Кола»

Георгій (Гія) Русланович Гонгадзе (21 травня 1969, Тбілісі — 17 вересня 2000) — громадський діяч, український опозиційний журналіст грузинського походження, відомий своїми критичними антивладними виступами. Засновник та перший головний редактор інтернет-газети «Українська правда».Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто віддавав накази щодо викрадення Гонгадзе.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter