Полтавців просять добровільно здавати зброю

Суспільство
Ольга Матвієнко28 березня 2015 о 16:011118 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців просять добровільно здавати зброю
Місячник добровільної здачі зброї розпочнеться 1 квітня.

Полтавців просять добровільно здавати зброюУ Полтаві 1 квітня розпочнеться місячник добровільної здачі зброї. Фото – dailylviv.com

Із 1 по 30 квітня 2015 року на території обслуговування лінійного відділу на станції Полтава триває місячник добровільної здачі зброї. По оце повідомили у прес-службі лінійного відділу міліції.

Основна мета операції – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів з їх використанням, а також проведення добровільної здачі зброї, яка не зареєстрована в органах внутрішніх справ.

Особливості місячника в тому, що людина яка добровільно принесе і здасть в підрозділи ОВС вогнепальну чи холодну зброю, будуть звільнені як від кримінальної, так і від адміністративної відповідальності.

Громадяни, які потягом квітня здадуть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та за наявності законодавчих підстав можуть, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.

Читайте також: У мешканця Лубенського району вилучили арсенал зброї

Правоохоронці нагадують, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами статтею 263 Кримінального кодексу передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу – караються штрафом або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, карається обмеженням волі або позбавленням волі на строк до трьох років за статтею 264 Кримінального кодексу України

Для довідок звертайтесь в ЛВ на станції Полтава УМВС України на Південній залізниці за телефонами: 51-32-75, 51-34-66, 51-30-80.

До теми: Під Миргородом затримали вантажівку, повну боєприпасів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter