Полтавцям відповіли на деякі питання стосовно субсидії

Суспільство
Ольга Матвієнко13 січня 2016 о 10:061197 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям відповіли на деякі питання стосовно субсидії
Що впливає на право отримувати субсидію та особливості оплати тарифів за лічильником.

Полтавцям відповіли на деякі питання стосовно субсидіїЩо потрібно знати про субсидію. Фото – obukhiv.info

І досі у полтавців виникають питання щодо отримання субсидії та її використання. У Департаменті праці та соціального захисту населення відповіли на найбільш популярні.

1. Чи можу я звернутися за субсидією, якщо маю заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг?

Заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг не впливає на право отримувати субсидію.

2. Чи впливає на право отримувати субсидію наявність у власності іншої квартири, будинку чи автомобіля?

Володіння транспортними засобами або іншими квартирами (будинками) не позбавляє Вас права на субсидію.

3. У разі користування субсидією, чи зможу я потім продати, подарувати житло або передати його у спадок.

Субсидія є безповоротною і її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

4. Якщо я не вкажу в декларації якийсь з видів доходу, доведеться повертати субсидію?

Якщо в декларації не вказано який-небудь вид доходу, який буде виявлено перевіркою, доведеться повернути надміру нараховану субсидію. Тобто різницю між розміром наданої субсидії і тим розміром, який розраховано з урахуванням суми не вказаного доходу.

Однак це не позбавляє права звернутися за призначенням субсидії повторно.

5. Чи повинна я сплачувати вказану у повідомленні обов’язкову частку плати, якщо вона значно більша, ніж вартість фактично спожитої послуги по лічильнику?

Якщо фактична вартість послуги за лічильником менше ніж визначена частина обов’язкової плати отримувача субсидії, потрібно сплачувати вартість послуги за лічильником.

Економне споживання вигідне, оскільки при економії газу, води та електроенергії на Ваших рахунках накопичуються зекономлені кошти субсидії. Їх можна використати для оплати послуг в наступні місяці.

6. В яких випадках управління праці та соціального захисту населення вправі вимагати інші документи, крім заяви та декларації?

Якщо Ви бажаєте, щоб субсидія була розрахована з доходів за три попередні місяці, необхідно надати довідки про ці доходи.

Крім того, у разі зазначення у декларації отриманих доходів, інформація про які відсутня Державній фіскальній службі, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у визначеному порядку, особою додатково подають довідки про зазначені доходи.

Також, якщо у домогосподарстві нестандартна ситуація, і рішення про призначення субсидії приймається комісією, створеною місцевим органом влади, останній може запросити інші документи для обґрунтованості прийняття рішення (наприклад, довідки, що підтверджують факт непроживання зареєстрованих осіб).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter