Прокуратура Кобеляцького району повернула п’ять земельних ділянок на Дніпрі

Суспільство
Андрій Іванов26 березня 2015 о 17:011258 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокуратура Кобеляцького району повернула п’ять земельних ділянок на Дніпрі
Генпрокурор України прийняв реформу, завдяки якій ліквідують низку спеціалізованих прокуратур.

Прокуратура Кобеляцького району повернула п’ять земельних ділянок на Дніпрі Фото: dorogovkaz.com

Зокрема, Дніпровської екологічної прокуратури юрисдикція якої поширювалась на річці Дніпро та її водосховища, водоохоронні зони та прибережні захисні смуги.

У зв’язку з ліквідацією повноваження екологічної прокуратури передані до прокуратур районного та місцевого рівня, як правонаступникам. Не стала виключенням і прокуратура Кобеляцького району.

Так, впродовж 2015 року прокуратурою забезпечено участь у розгляді двох цивільних справ за результатами розгляду яких, скасовано рішень органів місцевого самоврядування щодо виділення земельних ділянок особам в межах прибережної захисної смуги Дніпра. Та визнано недійсними державні акти на право власності на землю.

Крім того, прокуратурою за три місяці 2015 року до суду заявлено ще п’ять позовів у сфері земельних відносин на загальну суму 511 тисяч гривень та загальною площею 22 гектарів. На сьогодні три позови на суму 337 тисяч вже задоволено та реально виконано. Робота на вказаному напрямку триває, прокуратурою і надалі проводиться вивчення стану додержання вимог земельного та водного законодавства при передачі земельних ділянок у власність і користування. Також прокуратура вживає заходи представницького характеру щодо повернення землі із чужого незаконного володіння.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter