Решетилівці хочуть надати статус міста

Суспільство
Надія Труш30 серпня 2016 о 14:13952 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Решетилівці хочуть надати статус міста
Решетилівка може стати містом, якщо депутати дадуть добро на це.

Решетилівці хочуть надати статусу містаРешетилівці хочуть надати статусу міста

29 серпня в залі засідань Решетилівської селищної ради з ініціативи ГО «Патріоти Решетилівщини», відбулося громадське обговорення, щодо старту процесу набуття селищем статусу міста. Це питання було одним із головних у передвиборній програмі депутата від громади, а нині голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, повідомляє прес-служба Полтавської облради.

На зібрання завітали небайдужі решетилівці, керівники РДА та селищної ради, історики та краєзнавці. І саме науковці говорять: статус міста для Решетилівки - це відновлення історичної справедливості.

– Створюючи історичну довідку про селище і багато років вивчаючи його минувшину ми прийшли до висновку - довгий період часу Решетилівка була відома саме як містечко, зі своєю промисловою інфраструктурою, розвиненими ремеслами і торгівлею. Давайте згадаємо хоча б виробництво решетилівських смушевих шапок – це був своєрідний бренд цілого Полтавського регіону. А про решетилівські вишивку і ткацтво і говорити зайве, – говорять місцеві історики і краєзнавці Ігор Гмиря і Юрій Кісіль.

Обговорили і сьогоденний розвиток Решетилівки, від нього, власне, і залежить успішність проекту. Про сучасність життя селища, його інфраструктуру розповіли заступник селищного голови Юрій Шинкарчук, майстер групи «Благоустрій» Олександр Тринчук, голова Решетилівської РДА Роман Перепелиця. Селищний голова Володимир Кузьменко говорить: присвоїти Решетилівці статус міста - це визнати очевидний факт.

– Інколи стає прикро і дивно, що до нас приїжджають набиратися досвіду колеги з інших регіонів, з немаленьких міст міста, а ми - лише селище. Хотілося , щоб молоде покоління,яке прийде на зміну нам, жило вже в місті - сказав Володимир Вікторович.

У підсумку ухвалили звернутися до депутатів селищної ради, про підтримку оголошеної ініціативи під час найближчої сесії. Таким чином процес присвоєння Решетилівці статусу міста буде запущено у дію.

– До складу району входять Решетилівська селищна рада і 18 сільських рад.
Кількість населення району станом на 1 січня 2013 року становить 26,9 тис. чоловік, із них: сільського населення – 17,5 тис. чоловік, міського — 9,4 тис. чоловік, – йдеться на сайті Решетилівської районної ради.

На сайті Решетилівської РДА розділ з інформацією про район оновлюють.

Нагадаємо, у травні цього року Гадячу надали статус міста обласного значення.

До теми: Пирятин хоче отримати статус міста обласного значення

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter