Розвиток велосипедної інфраструктури зробить Полтаву привабливою для туристів

Суспільство
26 березня 2015 о 14:181291 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Розвиток велосипедної інфраструктури зробить Полтаву привабливою для туристів
Буде чи не буде Полтава містом, вільним для велосипедів, обговорили в міській раді.

Розвиток велосипедної інфраструктури зробить Полтаву привабливою для туристівАктивісти представили свій погляд на розвиток велоінфраструктури

25 березня у Полтавській міськраді відбувся круглий стіл на тему «Розвиток велоінфраструктури Полтави» за участі громадських активістів та представників різноманітних департаментів міської ради.

На початку зустрічі влада міста зазначила, що поки підписувати документи про співпрацю зарано, тому ціль на сьогодні – ознайомитися з програмою та планами. Міський голова Полтави Олександр Мамай не зміг завітати на обговорення.

Зустріч відбулась в рамках проекту «Полтава велосипедна». Проект має на меті об’єднати зусилля велоактивістів, експертів та органів місцевої влади для спільної роботи над розвитком велоруху в місті Полтава.

З боку громадських активістів на заході були присутні представники ГО «СІТІ ЛАБ», ГО «ВелоПолтава», ГО «Весла».

Розвиток велосипедної інфраструктури зробить Полтаву привабливою для туристів

Громадські активісти прагнули переконати чиновників у необхідності створення велодоріжок у Полтаві. Координатор проекту «Полтава велосипедна» Ірина Садовнікова у своїй презентації розповіла про позитивний вплив від розвитку велоруху: підвищення безпеки дорожнього руху, покращення екологічної ситуації за рахунок зменшення викидів автотранспорту, зростання рівня мобільності жителів міста. Також звернули увагу на економічний ефект, адже від розвиненої інфраструктури міста підвищується привабливість міста для туристів.

Говорили також про механізм розробки Концепції розвитку велоінфраструктури, адже саме з цього починається робота з велосипедизації. В Україні подібні документи розробили вже близько 20 міст (Львів, Київ, Вінниця і т.д.). Планують розробити таку концепцію у Миргороді, Миколаєві, Харкові, Житомирі, Черкасах і Чернівцях.

Розвиток велосипедної інфраструктури зробить Полтаву привабливою для туристів

Полтавська влада в минулих роках вже намагалася владнати це питання, але брак фінансування залишив його відкритим. Тому Сергій Сінельнік, начальник управління житлово-комунального господарства Полтавської міськради, зазначив: «Потрібно скласти точну схему дій, а вже потім братися за роботу. Наразі є певне фінансування, але чи зможемо ми так швидко вирішити це питання, сказати точно не можна».

У планах полтавських активістів – підрахувати кількість велосипедистів на перехрестях, публічно представити розроблену Концепцію та затвердити документ на сесії міськради. Ірина Садовнікова запросила усіх бажаючих долучитися до розробки цієї концепції. Слідкувати за новинами проекту можна на сторінці ГО «СІТІ ЛАБ» на Фейсбуці: https://www.facebook.com/citylabpoltava

Лілія Войцехівська

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter