Щоб вирішувати свої проблеми, фермери створять Координаційну раду в Полтавській ОДА

Суспільство
Надія Труш8 липня 2016 о 15:16995 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Щоб вирішувати свої проблеми, фермери створять Координаційну раду в Полтавській ОДА
Координаційна рада діятиме при голові ОДА.

Щоб вирішувати свої проблеми, фермери створять Координаційну раду в Полтавській ОДАЩоб вирішувати свої проблеми, фермери створять Координаційну раду в Полтавській ОДА. Фото надане прес-службою Полтавської ОДА

Сьогодні, 8 липня, в Полтавській ОДА фермери та влада обговорювали проблеми аграріїв.

Нараду провели з ініціативи самих фермерів, оскільки у них виникає багато проблем, перш за все земельних, інформує прес-служба Полтавської ОДА. У нараді взяли участь представники всіх силових структур, правоохоронні органи, Держгеокадастр, представники фермерських господарств з усіх районів Полтавщини.

Готували нараду і порядок денний разом з Асоціацією фермерів у Полтавській області. Вони напередодні зустрічі подавали туди проблемні питання, ситуації, які було направлено на розгляд відповідних органів.

Спочатку виступив Сергій Фролов, керівник Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОДА. Він проінформував, що за цей рік з’явилися 92 нові фермерські господарства. Зараз їх в області майже 2000. Головні проблеми виникають у маленьких фермерських господарствах, де площа земель, які обробляються, сягає до 100 га. А таких в області — 68%.

Питання № 1 для аграріїв — земельні стосунки з Держгеокадастром. Керівники фермерських господарств, які тримають соціальну сферу на селі, дають селянам роботу, скаржаться на процедури продовження договорів оренди землі, яка затягується на роки, передачу її новоствореним і невідомим нікому господарствам, на хабарі, на необхідність збирати купи документі та довідок, які в результатів виявляються нікому не потрібними.

– Моя пропозиція – створити разом з Асоціацією фермерів Полтавщини Координаційну раду, яка оперативно реагуватиме на проблеми, які виникають, і вирішувати їх у тісній співпраці з органами обласної влади. Щоб фермери робили це разом, а не поодинці, – сказав Валерій Головко, очільник області.

Уже взялися розробляти програму розвитку фермерства в області разом із самими фермерами, врахувавши їхні пропозиції. Фермери зможуть також подавати скарги через портал державних послуг iGov.

До теми: Минулого 2015 року у Полтаві мітингували аграрії зі всієї області

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter