Селище на Полтавщині увійшло до півфіналу конкурсу «Неймовірні села України-2016»

Суспільство
Ольга Правденко6 травня 2016 о 08:511869 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Селище на Полтавщині увійшло до півфіналу конкурсу «Неймовірні села України-2016»
Селище Опішня увійшло в двадцятку сіл і селищ півфіналістів, які претендують на вихід до фіналу у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України-2016».

Селище на Полтавщині увійшло до півфіналу конкурсу «Неймовірні села України-2016»Опішня може увійти до фіналу конкурсу. Фото з сайту ua.igotoworld.com

Стартував перший етап – півфінал Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2016».

Онлайн -голосування триватиме на сайті AgroPortal.ua до 28 травня (включно) .
Паралельно з онлайн -голосуванням кожен член експертної ради за 12- бальною шкалою оцінює села-конкурсанти, – пишуть на сайті AgroPortal.ua.

З 29 травня по 1 червня редакція AgroPortal.ua зведе всі оцінки і оголосить 10 сіл-претендентів , які пройдуть у фінал конкурсу.

Опішня – одне із двох десятків сіл півфіналістів. Ось що про нього пишуть на цьому сайті:

– Опішня своєрідна Мекка для майстрів глини». Село розвиває гончарство останні 3 тисячоліття. На заповідній території площею в 7 га розташовані музей гончарства , комплекс земської губернської гончарної майстерні ( побудованої в 1916 році за проектом архітектора Василя Кричевського ), заводи «Керамік» , «Художній керамік» , садиби-музеї О. Селюченко та родини гончарів Пошивайлів. За роки існування музею-заповідника його співробітники розгорнули активну діяльність по вивченню, популяризації та навчанню гончарної справи, яка дозволила перетворити Опішню в безумовну гончарну столицю України .

Конкурс стартував за підтримки Українського клубу аграрного бізнесу, Асоціації фермерів і приватних землевласників, Аграрної спілки України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Інституту мистецтвознавства, фольклористики й етнології імені Рильського, Української асоціації активного й екологічного туризму, Науково-консультативного центру з туризму, а також Асоціації гідів України.

Його мета популяризація сіл, а також сприяння розвитку малого і середнього бізнесу у сільських територіях.

Призовий фонд – певна сума для закупівлі відповідного інвентарю, буде формуватися спонсорами конкурсу та розподілятися між переможцями.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter