Стихійний ринок і спиляний парк біля Південного вокзалу у Полтаві: аргументи поліції

Суспільство
Надія Труш7 квітня 2016 о 16:212536 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стихійний ринок і спиляний парк біля Південного вокзалу у Полтаві: аргументи поліції
Розігнати стихійний ринок – не означає вирішити боротьбу стихійної торгівлі.

У Полтаві на місці спиляного парку процвітає стихійна торгівля. Фото Андрія Іванова

Про це говорять правоохоронці. Поки міська влада шукає законну альтернативу торгівлі на площі Слави біля Південного вокзалу, поліція безсила у впливі на продавців.

– Штраф за торгівлю складає від 17 до 51 гривні. Але це не вирішує проблему. Людина заплатить штраф, дочекається поки правоохоронець піде і далі продовжуватиме свою справу. Людям, які торгують на стихійних ринках, треба дати альтернативу, – сказав Юрій Сулаєв, речник обласної поліції.

Його колега, Віталій Ємець, начальник відділення поліції №2, розповів, що боротьба із стихійним ринком триває роками, але безрезультатно.

– Щоранку на стихійному ринку Південного вокзалу працюють дільничні. Проводять роз’яснювальну роботу, в тому числі і через гучномовець. Але це мало ефективно, – пояснив Віталій Ємець. – Людей торгує багато, більше п’ятисот, а місця мало. До речі, останнім часом торгівля йшла і у самому парку, коли ще дерева були не спиляні. Люди розкладали свій крам біля дерев.

Лише за кілька місяців 2016 року правоохоронці склали 65% протоколів щодо незаконної торгівлі на Південному вокзалі.

– Насильно ж людей вигнати не можна. Добре, що міська влада Полтави нарешті серйозно взялася за вирішення цього скандального питання. Біля технікуму (Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва – прим) планують зробити соціальний ринок, де ціна за так зване «містове» складатиме трохи більше гривні. Але це поки що в процесі, наскільки я знаю.

«Коло» продовжує слідкувати за темою, тож шукайте на нашому сайті нові публікації про стихійний ринок та спиляні неподалік дерева згодом.

До теми: Площа перед Південним вокзалом Полтави: барахолка на пустирі та отруєні собаки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter