Студенти-педагоги склали Військову присягу в Полтаві

Суспільство
Ольга Матвієнко29 липня 2015 о 11:372019 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Студенти-педагоги склали Військову присягу в Полтаві
Клятву виголосили перші випускники військової кафедри педагогічного університету.

Студенти-педагоги склали Військову присягу в ПолтавіПрисягу склали 19 випускників військової кафедри ПНПУ. Фото надане прес-службою університету

28 липня в Полтаві, на площі біля меморіального комплексу на честь воїнів-авіаторів 13-ї Гвардійської ордена Суворова ІІ ступеня Дніпровсько-Будапештської важкобомбардувальної авіаційної дивізії (район Авіамістечка) відбулась урочиста церемонія складання Військової присяги на вірність Батьківщині курсантами першого випуску військової кафедри Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, яка функціонує під патронатом Харківського військового університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. Про це повідомили у прес-службі полтавського вишу.

Читайте також: Семеро демобілізованих у Полтаві отримали статус

Урочисту клятву виголосили 19 випускників військової кафедри, які за 2 роки навчання повністю виконали програму підготовки офіцерів запасу, а нещодавно побували на навчальних зборах на військовому полігоні в Чугуєві Харківської області та на базі військової частини Полтавського гарнізону. Курсанти успішно засвоїли військову тактику, топографію, стройову підготовку, військові Статути Збройних сил України, виконали навчальні нормативи зі стрільби. Після складання Військової присяги студентів університету атестують на присвоєння, згідно з наказом Міністра оборони України, військового звання «молодший лейтенант запасу».

Студенти-педагоги склали Військову присягу в ПолтавіФото надане прес-службою університету

Свідками складання Військової присяги стали почесні гості церемонії: кадрові військові, ветерани Збройних сил України, батьки майбутніх захисників України. З вітальним словом до випускників військової кафедри звернувся ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, доктор філологічних наук, професор Микола Степаненко, який підкреслив важливість військової присяги як клятви українського воїна на вірність своєму народові. Від імені батьків майбутніх молодших лейтенантів виступила Вікторія Гайдамака, учитель-словесник, випускниця університету, яка висловила певність у звитязі свого сина Богдана та його однокурсників у справі захисту рідної землі.

Студенти-педагоги склали Військову присягу в ПолтавіФото надане прес-службою університету

Як повідомив відповідальний за підготовку офіцерів запасу в ПНПУ імені В. Г. Короленка, кандидат педагогічних наук, доцент, полковник запасу Іван Кравченко, цьогорічна церемонія є знаковою подією в історії університету. По-перше, дійство відбулося в ювілейний рік для українських військових – сто років тому, у вересні 1915 року, ритуал прийняття військової присяги на вірність Україні вперше провели в Легіоні січових стрільців. По-друге, здобуття студентами гуманітарного вишу додаткової – військової – спеціальності розширить спектр працевлаштування випускників університету. Вони зможуть успішно реалізувати себе не лише в навчальних закладах як педагоги, а й у силових структурах. Також, засвоївши теоретичні та методологічні основи роботи військового політолога, випускники військової кафедри автоматично стають фахівцями з виховної роботи в підрозділах Збройних сил України та взагалі в силовому секторі.

Студенти-педагоги склали Військову присягу в ПолтавіФото надане прес-службою університету

– В умовах реформування українського війська та створення нових військових формувань та підрозділів у силових структурах (наприклад, створення української поліції) випускники Полтавського національного педагогічного університету стають фахівцями ширшого профілю та затребуванішими на ринку праці з його жорсткими реаліями, – зауважив Іван Віталійович.

До слова, військова присяга – документ юридичної сили, що має велике державне значення. У тексті Військової присяги сформульовано найважливіші вимоги до воїна, які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter