У Лохвиці за Леніна виручили 100 тисяч гривень

Суспільство
Аліна Літвінова30 липня 2015 о 16:4215172 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Лохвиці за Леніна виручили 100 тисяч гривень
Комунальники із Лохвиці здали на металобрухт поваленого Леніна, на виручені кошти планують встановити пам’ятник борцям за свободу України.

У Лохвиці за Леніна виручили 100 тисяч гривеньru.tsn.ua

У райцентрі Лохвиця Полтавської області комунальники здали на металобрухт пам’ятник Леніну, який місцеві майданівці демонтували ще в лютому 2014 року.

Весь цей час пам’ятник вождю пролежав на складі місцевого комунального підприємства. Міськрада звертався до райдержадміністрації з пропозицією передати пам’ятник в музей. Але там бронзовому Іллічу не знайшлося місця. Потім районна влада намагалася продати поваленого вождя як твір мистецтва – скульптуру. Але охочих купити не знайшлося.

Зрештою, бронзовий пам’ятник вагою 1718 кг списали, і комунальники здали його на металобрухт за ціною 55 гривень за кілограм. Підприємство отримало за вождя 96200 грн.

Отримані гроші в Лохвиці планують витратити на виготовлення пам’ятника борцям за свободу і незалежність України, який встановлять у сквері героїв України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter