У Машівській колонії протестують засуджені

Суспільство
Ольга Матвієнко2 серпня 2016 о 14:431048 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Машівській колонії протестують засуджені
​У Пенітенціарній службі говорять, що ситуація контрольована.

У Машівській колонії протестують засудженіУ Машівській колонії протестують засуджені. Фото – np.pl.ua

У Машівській виправній колонії №9 засуджені вже другий день відмовляються від їжі та роботи. Не голодують лише хворі на діабет. Про ситуацію у публікації ОДТРК «Лтава».

Про це повідомив «Полтавським телевізійним новинам» один із засуджених Едуард. Причина непокори – побиття 31 липня працівниками колонії засудженого. За словами чоловіка, таке в колонії відбувається постійно.

– Через моральний тиск, постійний шантаж по умовно-достроковому звільненню, побої, через те, що ми працюємо в полі тут за безцінь, із засуджених вимагають гроші. Проти цього ми бунтуємо, – сказав Едуард.

Чоловік також розповів, що нині установу закрили, і хворим на діабет навіть не видали хліба. Засуджені не вийдуть на роботу, доки не виконають їхні вимоги – звільнення начальника установи та його заступника.

Непорозуміння із керівництвом підтвердила і дружина одного із засуджених, яка назвалася Оленою.

– Я відвідувала чоловіка і чула, як скаржилися хлопці. До їхнього утримання давно були претензії. Але це терпілося. Погано годують, але якщо ще локшина, то нехай вона буде локшиною, а не шматком тіста. Вони працюють як у колгоспі, то нехай їх хоч добре годують, – розповіла Олена.

За її словами, жінка вчора звернулася до пенітенціарної служби України та повідомила про проблеми. Їй відповіли, що в колонії все спокійно.

Як повідомив т.в.о начальника управління ДПтС в Полтавській області Петро Тітовець, у колонії ситуація виникла спонтанно.

За його словами, один із засуджених після роботи вимагав вийти за територію установи та купити цигарок. Працівники колонії пообіцяли це зробити, тільки-но матимуть можливість, на що чоловік відреагував агресивно та виявив непокору.

– Згідно із законодавством до засудженого застосували фізичну силу. Викликали поліцію, його відправили на судмедекспертизу. Факт цей зафіксували, – сказав Тітовець.

Щодо відмови від їжі, то жодної заяви на голодування від засуджених не було.

– Учора в їдальні харчувалися 20 чоловік. Зафіксували, що деякі засуджені брали їжу до себе в кімнати. Інші виходили в магазин і там також купували продукти. Щодо невдоволення про вирахування грошей, то є відповідний закон. І засуджені зі своїх зарплат зобов’язані відшкодовувати за комунально-побутове утримання та їжу, – сказав Тітовець

Нині Пенітенціарна служба створила комісію, щоб з’ясувати причини конфлікту в Машівській виправній колонії.

За результатами її роботи зроблять висновки щодо відповідності начальника та його заступника відповідним посадам.

На сайті ДПтС України з’явилося повідомлення наступного змісту:

– Для з’ясування причин виникнення конфліктної ситуації в Машівській виправній колонії (№ 9) створена комісія на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника управління Державної пенітенціарної служби в Полтавській області полковником внутрішньої служби Петром Тітовцем.

Так, 1 серпня 30 засуджених після команди «Відбій» залишилися у місці, відведеному для паління, порушивши Правила внутрішнього розпорядку установи. Свої дії вони мотивували нібито недосконалістю роботи адміністрації установи. У ході перевірки комісія установить, наскільки скарги засуджених відповідають дійсності, та прийме відповідні рішення.

На даний час обстановка у Машівській виправній колонії контрольована, – йдеться у повідомленні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter