У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протесту

Суспільство
Ольга Матвієнко20 серпня 2015 о 16:161033 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протесту
Люди вимагають збільшити соціальні виплати, адже грошей не вистачає на лікування набутих під час ліквідації аварії хвороб.

У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протестуЧорнобильці оголосили безстрокову акцію протесту. Фото Олександри Сиротенко

20 серпня на площі біля Полтавської обласної державної адміністрації зібралися близько двох десятків людей. Це ті, хто постраждав від наслідків ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Полтавці таким чином приєдналися до всеукраїнської безстрокової акції протесту, яка відбувається під гаслом «Зупинити геноцид чорнобильців».

– Останнім часом владою завдано нищівного удару по системі соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, сумнозвісним Законом №76, ініційованим Кабінетом Міністрів України, позбавлено будь-якого захисту кілька сотень тисяч постраждалих, у тому числі дітей. Інваліди-ліквідатори не можуть придбати життєво необхідні ліки за свої жалюгідні пенсії. Більшість ліквідаторів страждають від цілої низки важких захворювань і змушені щоденно виборювати своє право на життя, – йдеться у зверненні.

У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протестуНа зустріч прийшов нардеп Юрій Бублик. Фото Олександри Сиротенко

Серед основних вимог людей:

– Призначення пенсій інвалідам-чорнобильцям не нижче, ніж 10, 8 і 6 прожиткових мінімумів відповідно до І, ІІ та ІІІ груп інвалідності.

– Посилення захисту вдів учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи, а також їхніх дітей.

– Відновлення бюджетної програми забезпечення житлом.

– Скасування 15-відсоткового податку із пенсій чорнобильців.

– Поліпшення системи забезпечення хворих необхідними ліками, а також належним лікування у медичних закладах.

Резолюцію, підписану учасниками всеукраїнських громадських чорнобильських організацій направлять Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку.

У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протесту

У Полтаві чоронобильці долучилися до безстрокової акції протесту

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter