У Полтаві організували Майдан, щоб зібрати підписи проти Головка (фото)

Суспільство
Надія Труш20 вересня 2015 о 17:422055 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві організували Майдан, щоб зібрати підписи проти Головка (фото)
На Майдані спротиву репресіям у Полтаві збирають підписи проти голови облдержадміністрації Валерія Головка.

У Полтаві організували Майдан, щоб зібрати підписи проти ГоловкаУ Полтаві організували Майдан, щоб зібрати підписи проти Головка. Фото Надії Труш

З півсотні полтавців зібралися сьогодні, 20 вересня, на площі, аби сказати "Ні!" репресіям; тарифному геноциду; владі, що не виправдала покладених на неї надій і "Так!" звільненню політв’язнів.

Днем раніше активісти підготувалися. Щоб нагадати чиновникам про Майдан, принесли під ОДА кілька десятків шин.

Петицію про недовіру очільнику області зареєстрували також на сайті президента.

Серед активістів, які брали слово перед присутніми на народному віче – добре знані з часів Майдану Олександр Лещенко, Віра Маслак, Марко Чаус.

Приєдналися до акції протесту і самі учасники АТО, а також представники "Правого сектору". До речі, "Правий сектор" уже тиждень не прибирає намети з "Акції непокори" – говорять, налаштовані рішуче і стоятимуть, поки влада не виконає їх вимог.

Організатори зізнаються, очікували більшої підтримки від полтавців. Проте сподіваються, що жителі міста все ж приєднаються до акції.

– Шановна громадо! Ми думали, що Майдан переміг, що ми створимо нову країну. Але на жаль, цього не сталося, влада не виправдала очікувань, – сказав Марко Чаус, очільник обласної організації національно-визвольного руху "Правий сектор".

Такі ж думки висловили і інші організатори віче. Представників влади не було, за порядком здалеку спостерігали два міліціонери. Попри те, що присутніх було мало, перехожі зупинялися біля столу, де збирали підписи проти Головка. Дехто ставив свій підпис на папері, дехто просто цікавився, що ж відбувається. Хоча збір підписів відбувається фактично за відставку голови облдержадміністрації, одна із представників полтавського Майдану, Віра Маслак, запевнила: виступають не проти влади, а прохають владу отямитися.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter