У Полтаві пройшов масштабний парад вишиванок (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство
Надія Труш19 вересня 2015 о 17:513918 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройшов масштабний парад вишиванок (ФОТО, ВІДЕО)
У місті відбувся наймасштабніший парад «Полтава вишивана».

У Полтаві пройшов масштабний парад вишиванокУ Полтаві пройшов масштабний парад вишиванок. Фото Андрія Іванова

19 вересня Полтава рясніла від вишиваних сорочок, суконь, віночків. Участь у дійстві взяло кілька тисяч людей. Можна упевнено сказати, що Полтава за останні роки ще не бачила скільки вишиванок, державних стягів одночасно.

Полтавці пройшли святковою колоною від Свято-Успенського собору до Театральної площі. Це уже четвертий парад. Традицію відзначати День міста парадом «Полтава вишивана» започаткували 2012 року.

Серед учасників цього року – студенти, школярі, батьки із малечею, представники влади. Традиційно, у полтавській вишиванці «білим по білому» був міський голова Олександр Мамай.

Після урочистої ходи з українським прапором, довжина якого сягала кількох десятків метрів, на площі біля театру умені М. В. Гоголя відбувся святковий концерт за участі колективів міста. Потім міський голова звернувся до жителів Полтави із промовою, яку зачитав із папірця.

Біля Театральної площі діяло «Містечко майстрів», де продавали прикраси, національний одяг. Посмакувати теж було чим – прямо перед гостями смажили шашлик та продавали інші страви. Та не хлібом єдиним розважалися – біля банера «Полтава вишивана» могли сфотографуватися усі бажаючі.

Тим часом студентство влаштувало патріотичний флешмоб. Прапор України, довжиною до сотні метрів, розгорнули не лише на святі, а й у серці міста – біля монумента Слави.

Якою була «Полтава вишивана-2015 – дивіться у відеосюжеті:

До теми: Минулого року на параді «Полтава вишивана» зібрали понад 30 тисяч для АТО. Цього ж року у прес-службі міськради сказали, що нічого не знають про збір коштів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter