У Полтаві вперше відзначили День захисту дітей від сексуального насилля

Суспільство
Надія Труш20 листопада 2015 о 17:141387 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вперше відзначили День захисту дітей від сексуального насилля
У Полтаві протидіють сексуальній експлуатації дітей.

У Полтаві вперше відзначили День захисту дітей від сексуального насилляУ Полтаві вперше відзначили День захисту дітей від сексуального насилля. Фото expres.ua

На запрошення Полтавської обласної державної адміністрації БО «Світло надії» долучилась до Європейського дня захисту дітей від сексуального насилля та сексуальної експлуатації, який вперше відзначається цього року 18 листопада. Про це йдеться на сайті «Світла надії.

– Ця проблема існує, хоча про неї не прийнято говорити. Діти та батьки мають розуміти, що таке сексуальне насилля. Світ став тіснішим, з’явилися соціальні мережі, де кожна дитина може легко стати жертвою сексуальної експлуатації, - розповідає Світлана Большева, керівник Центра дитячого розвитку БО «Світло надії».

Для батьків та дітей – клієнтів Центра дитячого розвитку БО «Світло надії» - соціальні працівники провели інформаційне заняття, на якому розповіли про основні небезпеки сексуальної експлуатації. Після цього діти намалювали малюнки, які потім були розміщені в холі одного із торгівельно-розважальних центрів міста. Ця міні-виставка творчих робіт отримала назву «Я - не іграшка».

Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним
порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні - 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

Мета акції – привернути увагу громадськості і батьків зокрема до проблем сексуального насилля над дітьми. Це не єдиний захід, присвяченій проблематиці сексуального насилля. Наприкінці місяця заплановані дві батьківські конференції в ЗОШ №4 та Полтавській гімназії «Здоров’я» №14 стосовно профілактики сімейного насильства.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter