У Полтаві провалився найстаріший колектор

Суспільство
9 вересня 2016 о 18:251585 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві провалився найстаріший колектор
На вулиці Південній проовало найстаріший у місті каналізаційний колектор.

У Полтаві провалився найстаріший колекторУ Полтаві провалився найстаріший колектор. Фото misto-tv.poltava.ua

Тепер «Полтававодоканал» спільно з обласною та міською радою шукають шляхи вирішення цієї проблеми, оскільки в разі погіршення ситуації, без води та каналізації може залишитися 8 тисяч полтавців, йдеться в сюжеті misto-tv.poltava.ua.

По вулиці Небесної Сотні, поблизу будинку 81, ремонтні роботи щодо заміни ділянки колектора, які тривають з травня, наближаються до завершення. За цей час 50 метрів старого колектору було замінили на сучасні поліетиленові конструкції, термін експлуатації яких понад 50 років. Та не встигли комунальники відзвітувати про закінчення ремонту, як знову стався черговий «провал» – аварія по вулиці Південна, поблизу ветлікарні.

– Колектор знаходиться на глибині більше 10 метрів. Побудований в 1929 році. Залізобетонна труба діаметром 600. Обслуговує вулиці Пушкіна, Шевченка, Комсомольська, Володарського, Нижньо-Млинська, – сказав Сергій Джигало, начальник мережі каналізації КП «Полтававодоканал».

Руйнації зазнав цілий інтервал залізобетонної труби, яка вже майже в чотири рази перевищила свій термін експлуатації. Додаткову проблему створюють гаражі, побудовані з порушеннями ряду норм, створюють додаткову загрозу. В разі обвалу і зупинки даного колектора стічні води можуть потрапити у ставки по вулиці Нижньомлинській та в річку Ворскла.

– Треба забезпечити роботу колектора, тому що в інакшому випадку 8 тисяч людей залишаться без водовідведення і, відповідно, без води. Дані відповідні доручення «Водоканалу» провести роботи, а клініці ветеринарної медицини забезпечити доступ і зробити все необхідне з гаражами, бо вони знаходяться там, де вони не мають бути, – говорить Віталій Нікіпелов, заступник Полтавського міського голови

В зв’язку з тим, що колектор прокладений на глибині більше 10 метрів, «Полтававодоканал» не має можливості проводити такі технічно складні ремонтні роботи власними силами. Відтак комунальники сподіваються на підтримку обласної та місцевої влади.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter