У Полтаві виступило фрік-кабаре «Dakh Daughters» – кепкували з росіянок

Суспільство
21 грудня 2015 о 18:37985 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві виступило фрік-кабаре «Dakh Daughters» – кепкували з росіянок
Полтава стала п’ятим містом у турне ексцентричних дівчат, які вперше виступали у нашому місті.

У Полтаві виступило фрік-кабаре «Dakh Daughters» – кепкували з росіянокУ Полтаві виступило фрік-кабаре «Dakh Daughters» – кепкували з росіянок. Фото – Анна Ютченко

20 грудня у концерт-холі «Вілли Крокодила» пройшов виступ фрік-кабаре «Dakh Daughters».

Після невеличкої театральної паузи перед початком, «Dakh Daughters» розпочали концерт. Першою їхнею піснею стала «Царівна» за віршем Юрія Андруховича, в якому висміюють російських дівчат, порівнюючи їх з українськими. Слухачі з усмішкою сприйняли пісню, підійшли до сцени і вже не відходили.

«Dakh Daughters» дуже тісно пов’язаний з київським театром «Дах», тому кожен їхній виступ — це суміш музики, літератури й акторства. За півтори години концерту дівчата тричі змінили костюми (а дехто і чотири рази). Артистки з легкістю мінялися місцями за барабаном, контрабасом, синтезатором. Крім того, у своїх композиціях використовували ще скрипку, гітару, навіть трембіти й іграшкову черепашку (яка видає звуки, дуже схожі на спів дельфіна).

Учасниці створювали атмосферу не лише музикою, співом та акторською грою, але й вдало підібраним відеорядом. Наприклад, під час виконання композиції «Рози Донбасу» на екрані демонстрували старі фотографії шахтарів і шахтарських містечок. Самі ж дівчата одягнули чорне вбрання (схоже на балетні пачки) і співали з ліхтариками на лобі, що наводило на асоціацію з працівниками вугільно-добувної промисловості.

Одна з пісень гурту — «Ганнуся» — від імені старої жінки західноукраїнською говіркою розповідає про її тяжке життя. Цю композицію два роки тому «Dakh Daughters» грали на Майдані Незалежності під час подій Євромайдану, про що тоді ">була знята документальна короткометражка.

Актуальні проблеми суспільства також присутні у творчості цього фрік-кабаре. Зокрема, дівчата виконали пісню на слова поета Сергія Жадана «Ми з тобою біженці» про внутрішніх переселенців.

Вся музика «Dakh Daughters» — це поєднання мов (українська, західноукраїнська говірка, російська, англійська, французька), інструментів, стилів (в тих же «Розах Донбасу» — сонет Шекспіра, українська попса і етно). Та і самі учасниці міняються — чи не кожна з них має певні пісні, де вона солістка, а де — просто грає.

До речі, самих дівчат у гурті — семеро, але виступало шестеро. Втім, вони зуміли дати публіці такий драйв, що відпрацювали і за відсутню подругу.

Коли ж гурт закінчив концерт і пішов зі сцени, то глядачі не захотіли відпускати учасниць. Роздалися крики «на біс». «Dakh Daughters» радісно вийшли і зіграли пісню «Моє море», яку написав Андрій Кузьменко (Скрябін). Проте і після цього аудиторія не могла вгамуватися.

Гурт викликали «на біс» вдруге. Тоді вони повторили «Рози Донбасу». Після цього концерт остаточно закінчився. Хоча дехто з глядачів чекав на «Dakh Daughters», щоб сфотографуватися з ними чи взяти автограф. По людях було видно, що музичне видовище їм сподобалося.

Після концерту в Полтаві на «Dakh Daughters» чекає ще Харків і Київ. Далі вже розпочнеться їхнє закордонне турне, з якого учасниці мають нескоро повернутися. Але, судячи з настрою публіки після музичного драйву, полтавці з нетерпіннями чекатимуть наступного приїзду виконавиць.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter