У Полтаві встановили тимчасовий меморіал пам’яті Небесної сотні (фото)

Суспільство
Валентина Зайченко31 липня 2014 о 15:223590 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві встановили тимчасовий меморіал пам’яті Небесної сотні (фото)
31 липня навпроти будівлі ОДА встановили стенд з фотографіями загиблих на Майдані.

У Полтаві встановили тимчасовий меморіал пам яті Небесної сотні

Пізніше на площі перед обладержадміністрацією планують встановити постійний комплекс пам’яті Небесної сотні. Тимчасовий же стоятиме доки не встановлять постійний, а може і довше. Як говорять організатори, збір коштів був початий давно. На меморіал не витрачено жодної копійки державного бюджету - все на кошти меценатів. Всього витратять на остаточне облаштування і встановлення тимчасового пам’ятного знаку до 10 тисяч гривень. Проте багато роботи наймані працівики робили безкоштовно на знак поваги до загиблих.

Чому обрали місце саме перед адміністрацією, організатори пояснили що депутати та представники влади повинні постійно мати перед очима нагадування, за які цінності загинули ці люди на майдані, щоб не повторювати помилок попередників.

Конкурс на ескіз постійного меморіалу триває. Коли буде обраний остаточний варіант, тоді і визначать остаточне місце на площі, де розташують пам’ятник.

Зараз пропонують оголосити ще й другий конкурс на ескіз пам’ятника усім борцям за незалежність України, які загинули за останні 400 років боротьби з Російською Імперією.

До створення пам’ятнику долучилися Володимир Сидоров, депутат облради Юрій Кривошеєв, Наталя Талипова, Інна Поперечнюк, директор ТОВ "Нова пошта", Олег Білоножко, Тарас Подоляк, Ярослав Харитоненко, Рамаз Заркуа та грузинська громада, ГО "Полтавська громада", члени ради Майдану Олег Пустовгар, Сергій Марчишинець, Олександр Буцький, Іван Минак.

- Цей меморіал як нагадування, за які цінгості боролися люди на Майдані. І якщо хтось забуде, цей меморіал говорить, що дуже швидко зберуться люди, які нагадають, що крісла - це ненадовго, – сказав Юрій Кривошеєв.

- Встановити меморіал - це рішення Євромайдану, яке ще в березні було прийняте можна сказати одноголосно. Місце також визначене за зрозумілими причинами. Тут стояв намет, звідси люди їхали на Київ, тут відбувався штурм адміністрації, коли так звані правоохоронці били людей, – говорить Олег Пустовгар.

Фото Олега Журавльова

Читайте також: На Полтавщині провели флешмоб на підтримку бійців АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter