У Полтавському політехнічному коледжі викладач-офіцер створив унікальний міні-музей

Суспільство
Надія Труш27 листопада 2015 о 12:021298 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавському політехнічному коледжі викладач-офіцер створив унікальний міні-музей
Військово-патріотичний клуб «Молодий патріот» нещодавно відзначив третю річницю з дати заснування.

У Полтавському політехнічному коледжі викладач-офіцер створив унікальний міні-музей. Фото надані Борисом Скрипніком

Викладач коледжу з 28-річним стажем Борис Скрипнік не залишив своє військове покликання, ставши педагогом.

Три роки тому створив у навчальному закладі молодіжний військово-патріотичний клуб. Учні-учасники клубу беруть участь у проведенні різних заходів й шоу-програм до Дня міста, Дня Захисника України, Дня Збройних Сил України, Дня Перемоги.

– Молодь часто більше цікавлять дискотеки, інтернет, те, де можна повеселитись і цікаво провести час. Мої студенти в політехнічному коледжі підтримали ідею створити клуб, в якому б проводилася військово-патріотична робота. І молоді дійсно подобається те, чим ми займаємось в клубі, – розповідає офіцер військово-морського флоту (ВМФ) Борис Скрипнік.

Викладачу спецдисциплін коледжу, який приїхав в Полтаву з Одеси, вдалося згуртувати хлопців і дівчат в студентський військово-патріотичний клуб «Молодий патріот». Напередодні Дня Збройних сил України, 6 грудня, молоді патріоти відзначатимуть триріччя клубу. До цієї дати готують традиційну святково-розважальну програму, яку презентують у фойє коледжу.

Учасники клубу на чолі із керівником створили унікальний міні-музей радянської військової форми та зібрали муляжі озброєння.

– Я зібрав за допомогою колег, друзів, знайомих різну амуніцію, армійську і морську форму різних часів і родів військ, зокрема, 80-90-х років. Дієву допомогу надавали співробітники коледжу, офіцери запасу пани Рутковський та Рубель, – каже педагог, який уже кілька років організовує ретро-виставки.

Студенти охоче використовують речі для фотосесій, зробити таке фото на згадку можуть і усі бажаючі, хто відвідає виставку. Більше того, Бориса Скрипніка разом зі студентами часто запрошують на різні заходи міського і обласного значення.

А щоб ще більше заохотити молодь до патріотизму, викладач запрошує бійців 179 об'єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних Сил України. Запрошують і ветеранів армії та флоту.

– Вони приносять справжню зброю, демонструють її розбірку та збірку, під пильним наглядом дозволяють студентам потримати зброю в руках і сфотографуватися, – розповідає Борис Скрипнік.

Членами клубу збирають фото перебування на військовій службі викладачів і співробітників політехнічного коледжу, створили фото-стенд «Вони стояли на сторожі Вітчизни».

Ще одна цікавинка, яку робить педагог – екскурсії для студентів молодших курсів коледжу на військове летовище-музей літаків.

– З кожним роком кількість членів клубу збільшується, що впливає на підйом військово-патріотичного духу серед молоді. Клуб «Молодий патріот» послідовно виконує програму щодо військово-патріотичному виховання студентської молоді, адже це так важливо в нинішній неспокійний час, – переконаний офіцер-моряк.

До теми: Яценюк запропонував, аби учні, студенти та держслужбовці присягали на вірність Державному прапору

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter