У Заводському кандидат до Верховної Ради по 151 округу агітував під час концерту до Дня Конституції

Суспільство
Надія Труш29 червня 2016 о 08:01920 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Заводському кандидат до Верховної Ради по 151 округу  агітував під час концерту до Дня Конституції
26 червня в місті Заводське під час святкувань Дня молоді та Дня Конституції України проводив агітацію кандидат в народні депутати в ВО 151 Олександр Березянський.

У Заводському кандидат агітував під час святкового концерту до Дня КонституціїУ Заводському кандидат агітував під час святкового концерту до Дня Конституції. Фото oporaua.org

Офіційним організатором свята виступила Заводська міська рада. Дані дії мають ознаки порушення виборчого законодавства, йдеться у повідомленні громадянської мережі Опора, про що подали відповідну заяву у поліцію.

Офіційно свято проводила Заводська міськрада. Це був святковий концерт, головною зіркою якого стала заслужена артистка України Олена Білоконь. Крім цього, поруч зі сценою стояли кілька агітаційних банерів кандидата Олександра Березянського, а присутніх розважав аніматор з написом «За Олександра Березянського», відбувалась роздача друкованої агітаційної продукції, а також пропонувалися розваги для дітей на безкоштовних батутах. Наприкінці свята відбулося фаєр-шоу.

Сам кандидат розповів представникам Опори, що він є співорганізатором свята та уклав договір з міською радою на встановлення батутів, використання аніматорів та проведення фаєр-шоу:

– Ми нічого не порушуємо, бо в нас є укладений договір з міською радою, згідно яким ми є співорганізатором свята.

Проте, за словами міського голови Заводського Віталія Сидоренка, на заході не мало вестись політичної агітації:

– Жодної агітації з моїх уст не прозвучало. Це свято влаштуємо ми – Заводська міська рада. В нас з пані Оленою Білокінь є офіційний договір. Олександр Березянський дійсно бере на себе певну частину – батути, аніматори. Але за агітацію, яку він проводить, мені нічого не було відомо. За це йому треба зробити зауваження в ЦВК – чого це ви, шановний, проводите тут агітацію.

У Заводському кандидат агітував під час святкового концерту до Дня Конституції

Цікаво, що напередодні свята в агітаційних наметах Олександра Березянського роздавались листівки-запрошення на свято, в яких зазначалось, що головною зіркою концерту буде Олена Білокінь, а також учасники вогняного шоу, безкоштовні атракціони, солодка вата та аніматори. Замовником даних листівок є Коробов О. І., який значиться замовником й агітаційних листівок в підтримку Березянського.

– Даний захід має ознаки порушення Закону України «Про вибори народних депутатів» в частині 4 статті 74, згідно з якою забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, - говорить громадський спостерігач ОПОРИ в Полтавській області Олексій Рєпік.

До теми: Кандидати до Верховної Ради по 151 округу агітуватимуть виборців на радіо та телебаченні

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter