Усе, що ви ще не знали про жінок

Суспільство
Ольга Правденко7 березня 2015 о 08:571089 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Усе, що ви ще не знали про жінок
Напередодні 8 Березня «Коло» вирішило зібрати найцікавіші та найнеймовірніші факти про представниць слабшої половини людства.

Усе, що ви ще не знали про жінок

Почнемо з цікавої статистики. Виявляється, близько 100 мільйонів жінок не вистачає для підтримання балансу статі у світі. Пропорція буде досягнута не раніше ніж 2077 року. Багато представниць прекрасної статі гине в Азії. В Індії вже оголошена кампанія на захист життя дівчат.

Лише 9% жінок світу вважають себе справді привабливими. 43% вважають, що мають природний вигляд, 24% переконані, що в них посередня зовнішність, 8% дам вважають себе жіночними, 7% – симпатичними, і тільки 2% відкрито заявляють, що сексуальні.

Цікаві факти про моду, владу та ідеали жіночої краси в різні епохи

Єгипетські фараони вважалися земним втіленням бога Хора і могли бути тільки чоловіками. Коли на престол зійшла жінка-фараон Хатшепсут, для легітимності її влади була придумана легенда, згідно з якою інший бог Амон, головне єгипетське божество, з’явився на землю, щоб в образі фараона Тутмоса I зачати свою дочку. Однак на офіційних церемоніях Хатшепсут все одно була змушена носити чоловічий одяг і накладну бороду.

Давньоримські жінки не мали особистих імен. Вони отримували лише родове ім’я, наприклад, Юлія, якщо вона народилася в роді Юліїв. Якщо в одній родині було кілька дочок, то їхнім родовим іменам додавали порядкові номери Сегунда (друга), Терція (третя) тощо.

Завоювавши Вейнсберг (поселення давніх германців) 1140 року, король Священної Римської імперії Конрад III дозволив покинути зруйноване місто жінкам і винести в руках те, що вони забажають. Жінки винесли на плечах своїх чоловіків.

У Західній Європі в ХV столітті був такий ідеал жінки: S-подібний силует, вигнута спина, бліде обличчя з високим чистим чолом. Щоб відповідати ідеалу, жінки виголювали волосся на лобі та вискубували брови – точно так само, як у Мони Лізи на знаменитій картині Леонардо. Цінувалася блідість шкіри. Крім того, ідеал краси зобов’язував бути блондинкою або рудою.

Дореволюційні панянки надавали перевагу блідості. Обличчя мало бути якомога біднішим. Для досягнення цієї мети за день до балу дівчата майже нічого не їли, крім крейди, максимально затягували корсети і навіть пили розведений оцет.

20-і роки ХХ століття диктували моду на жінок тендітних, незграбних або витончених, при цьому досить спортивних. Красуні цього періоду худі з вузькими стегнами і маленькими грудьми. Щоб додати образу драматизму, малювалася порцелянова блідість та іноді рум’янець, очі густо підводили і фарбували тінями для вік, тонко заламували підфарбовані та вищипані брови, на шию вішали багатошарове перлове намисто.

До слова, в епоху чорно-білого телебачення в камерах часто застосовували червоні фільтри, через що червона помада робила губи на екранах телевізорів блідими. Тому дикторш і актрис гримували зеленими рум’янами і помадою.

А чи знали Ви…

Майже у всіх країнах світу середня тривалість життя у жінок більша, ніж у чоловіків.

Депресія частіше буває у слабкої статі, ніж у сильної. Приблизно 25% всіх жінок хоча б раз у житті переносять важку депресію.

Найчастіше представниці прекрасної статі працюють у сфері освіти, охорони здоров’я, промисловості та соціальної допомоги.

На 20% менший рівень заробітної плати у жінок, ніж у чоловіків, які займають таку саму посаду з однаковими службовими обов’язками.

Найдорожча жінка в світі – Дженніфер Лопес. Її тіло застраховане на суму мільярд євро.

В Англії тому, хто запропонує незнайомці зайнятися сексом, загрожує штраф або тюремне ув’язнення терміном до трьох місяців.

2 кг губної помади з’їдає за своє життя жінка, регулярно підмальовуючи губи.

Жінки в середньому плачуть приблизно від 30 до 64 разів на рік, у той час як чоловіки роблять це лише від 6 до 17 разів.

Дівчина здатна завагітніти навіть через 5-8 днів після статевого акту.

Виявляється, жінки в середньому краще, ніж чоловіки, розпізнають обличчя.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter