В Україні почали діяти нові правила дорожнього руху

Суспільство
Андрій Іванов9 листопада 2015 о 11:491388 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні почали діяти нові правила дорожнього руху
У зв'язку з прийняттям Закону України Про національну поліцію оновили вже існуючі акти законодавства. Вони стосуються відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху.

В Україні почали діяти нові правила дорожнього рухуІнфорграфіка: Сьогодні.uа. Натисніть, щоб збільшити.

Новими нормами вводиться система відеофіксації порушень правил дорожнього руху, система штрафних балів, а відповідальність за порушення ПДР закон покладає на власника автомобіля. У листопаді на дороги повернеться фото- і відеореєстрація порушень. Де і коли будуть встановлені камери, поки невідомо. За наявності фото- і відеореєстрації власника автомобіля автоматично визнаватимуть винним. Не важливо, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Відповідати буде власник автомобіля. Почне діяти бальна система покарань. Якщо водій перевищить швидкість, це автоматично зафіксує камера спостереження за дорожнім рухом і повідомить про це поліцію. Власникові автомобіля вишлють інформацію про те, що з нього зняли бали за порушення правил дорожнього руху. Коли закінчаться бали, співробітник МВС повинен виписати грошовий штраф і теж відправити повідомлення. У законі є перелік порушень, на які поширюється бальна система. За кожне з них зніматимуть за 50 балів. Усього на рік даватимуть 150 балів, передає Громадське ТБ.

Читайте також: Атрибутика міліції буде чинною ще рік

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter