В Україні створили громадську платформу для боротьби з корупцією

Суспільство
Надія Труш13 серпня 2016 о 12:34938 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні  створили громадську платформу для боротьби з корупцією
Наразі «Комітет протидії корупції в АПК» залучає експертів з аграрного права, з питань протидії корупції, захисту прав власності до аналізу корупційних дій в аграрній справі.

В Україні створили громадську платформу для боротьби з корупцієюВ Україні створили громадську платформу для боротьби з корупцією. Фото nslovo.com

За підтримки ІА Agronews.ua, ГО AgroReforms та координаційного центру Реанімаційного Пакету Реформ в Україні створили громадську платформу «Комітет протидії корупції в АПК».

– Протистояти корупції можна у різний спосіб. У тому числі, інформуючи громадян України про механізми дієвого покарання за корупційні дії, роз’яснюючи норми антикорупційного законодавства, а також впливаючи на органи держаної влади, щоб ці механізми діяли. Журналісти інформаційної агенції AgroNews.ua неодноразово писали про корупційні схеми на ринку агро і про те, яких збитків зазнає держава. Ми вирішили об’єднати наші зусилля з ГО «AgroReformsUA» (метою якої є впровадження ефективних реформ в аграрному секторі України) для того, щоб подолати безстрашність та безкарність корупціонерів, які збирають чималі «врожаї», відмиваючи гроші селян, – зазначає Катерина Звєрєва, ініціатор громадської платформи «Комітет протидії корупції в АПК», головний редактор ІА AgroNews.ua, автор наукових досліджень щодо впливу регіональних стереотипів (у тому числі, пов’язаних з корупцією в Україні).

– Корупція має обличчя та прізвища, і наша задача полягає в тому, щоб країна не лише знала своїх «героїв» в обличчя, але в тому щоб ці люди були покарані згідно «букві закону», – пояснює експерт з аграрного та земельного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко, – ми переконані, що розголос, моніторинг і громадський контроль за веденням кримінальних проваджень стосовно осіб звинувачених у корупції не дасть можливість їм уникнути покарання».

На думку співзасновника ГП “Комітет протидії корупції в АПК”, аналітика аграрних ринків Руслана Швеця:

– Дана платформа має стати в нагоді насамперед малому та середньому бізнесу для відстоювання інтересів своїх компаній в питаннях комунікації з фіскальними службами та у зв’язку зі справами, що пов`язані з протиправними діями третіх осіб. Дану ініціативу вже підтримали аграрні журналісти та юристи. І тому ми запрошуємо всіх учасників ринку ділитися власними історіями щодо резонансних подій, пов’язаних зі зловживаннями чиновників, фіскальних органів щодо Вашої компанії, а також інформацією, пов’язаною зі зловживаннями в сфері державних закупівель, рейдерських атак тощо, – закликає Руслан Швець.

За ініціативою громадської платформи «Комітет протидії корупції в АПК» започатковано інформаційний проект «Слідами корупційних дій».

– Ефективність зусиль щодо обмеження корупції значною мірою залежить від позиції громадськості та ЗМІ, спільними зусиллями нам під силу сформувати проактивний прошарок, який реальними діями зможе показати, що на корупціонерів чекає покарання, адже безкарність є головним драйвером збільшення корупції, – говорить проектний менеджер аграрної реформи Національної ради реформ Олег Проценко, – тому створення проекту «Слідами корупційних дій» може стати важливою інформаційною платформою у боротьбі з корупцією.

До співпраці залучаються юристи, журналісти, депутати, підприємці, фермери, а також запрошуються всі активні люди.

До теми: У Полтаві за місяць виявили шість корупційних порушень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter