В Україні створили турмаршрут Вишиваний Шлях, який проходитиме і через Полтавщину

Суспільство
Надія Труш11 березня 2016 о 13:011260 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні створили турмаршрут Вишиваний Шлях, який проходитиме і через Полтавщину
Вишиваний Шлях – це маршрут для активного відпочинку та зеленого туризму, що пройде через всю Україну та символічно об'єднає Схід та Захід.

В Україні створили турмаршрут Вишиваний Шлях, який проходитиме і через ПолтавщинуВ Україні створили турмаршрут Вишиваний Шлях, який проходитиме і через Полтавщину. Фото з срцмережі

Волонтерський проект, створений, аби розвинути внутрішній туризм в
Україні та розкрити його потенціал усьому світові, стартує уже в травні цього року.

Команда активістів створила унікальний туристичний пішохідний та велосипедний маршрут Україною довжиною понад 2 тисяч кілометрів. Він проходить через 10 областей від Ужгорода до Харкова та символічно об’єднує Західні і Східні регіони.

Велопробіг Вишиваним Шляхом надалі планують проводити щорічно.

Відбуватиметься це так: із Ужгорода і Харкова паралельно виїдуть групи велосипедистів, які рухатимуться по маршруту назустріч одна одній. Протягом 10-14 днів вони їхатимуть повз неймовірні місця України, відкриватимуть для себе цікавинки маршруту та будуть першими, хто офіційно випробує Вишиваний Шлях (принаймні, його частину). В кінці подорожі дві групи зустрінуться в столиці України, Києві, символічно об’єднавши Захід і Схід України.

До веломарафону зможуть долучитися усі охочі, на різних відрізках маршруту. Наприкінці мандрівки дві групи зустрінуться в Києві, символічно об’єднавши Захід і Схід України. Деталі запланованого заходу оголошуватимуть в соціальних мережах Facebook, Instagram, Vkontakte.

Маршрут Полтавською областю проходитиме через Чорнухи, Лубни, Миргород, Великі Сорочинці, Шишаки, Решетилівку, Диканьку, Опішню, Полтаву.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter