Vorskla Rock&ball цього року – без квитків

Суспільство
Андрій Іванов12 серпня 2015 о 14:331101 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Vorskla Rock&ball цього року – без квитків
Дійство стало більш масштабним та переїхало з Соснівки в Полтаву з міркувань безпеки.

Vorskla Rock&ball цього року – без квитків

Музична та мистецька частини фестивалю відбуватимуться на Співочому полі, спортивна – на майданчику Юридичної академії.

Від білетів організатори фестивалю вирішили відмовитися. Оскільки дійство буде благодійним, то гості фестивалю будуть робити внески за принципом ярмарків, які влаштовує Полтавський батальйон небайдужих. Обумовлений мінімальний внесок – 80 гривень (вносити більше організатори не забороняють). Також платити потрібно буде на вході на велику сцену. Зібрані на фестивалі кошти будуть передані неповнолітнім дітям, батьки яких загинули на Сході. Частина грошей, зібрана під час благодійного ярмарку, який організовує ГО «Команда небайдужих» піде на потреби бійців, які перебувають у зоні антитерористичної операції. Крім того, родини загиблих в АТО воїнів буде запрошено у якості почесних гостей відвідати фестиваль. У разі потреби, їм буде забезпечено, безкоштовний трансфер, адже серед них є не лише жителі міста, але й районних центрів та сіл.

– Як і в минулі роки ми намагаємося підтримати високий рівень концерту, намагаємося глядачів дивувати та представляти їм добре відомі гурти, розповіла Ірина Садовнікова, координатор фестивального благодійного ярмарку. – Хед-лайнером буде група «Тік». Також виступатимуть гурти з Білорусії Zatoczka та Грузії Asea Sool, The Вйо, Жадан і Собаки, «Тінь сонця», легенди українського року — гурт «Вій» та інші. Окрім великої сцени буде діяти ще й мала акустична сцена – у парку «Перемога».

Організатори фестивалю не бояться понести збитки, адже вони впевнені, що роблять шляхетну справу.

– Це один з єдиних прикладів на Україні, коли міська громада співпрацює з виконавчою владою та волонтерськими організаціями, і вони намагаються зробити результат, – розповів Олександр Бунін, головний координатор фестивалю. – У даному випадку – допомогти родинам загиблих воїнів, яким, власне, дуже складно допомогти, але ми докладемо максимум зусиль. Будемо сподіватися на позитивний результат та свідомість полтавців. 80 відсотків музикантів виступають безкоштовно, ми покриваємо їм затрати лише на дорогу та проживання.

Партнери та меценати фестивалю – футбольний клуб «Ворскла», благодійний фонд «Головко» та полтавські підприємці. Іван Камінський, представник «Ворскли», подякував всім, хто долучився до створення фестивалю та запевнив, що футболісти команди також допоможуть коштами у цій благодійний місії.

Загалом на фестивалі буде багато цікавого. Заплановані також і літературна сцена (змагання у формі «слему» між реперами та поетами), яку організовує мистецьке об’єднання Magnum Opus», нічне кіно, благодійний ярмарок від ГО «Команда небайдужих», лекторій за участю відомих та непересічних особистостей, виставка сучасного мистецтва від організаторів «Кадетаріуму», майстер-класи від майстрів хенд-мейду. Діятиме безкоштовне наметове містечко під охороною. Зважаючи на поточну ситуацію, загальна охорона фестивалю буде забезпечена в повній мірі. Детальну програму «Коло» вже повідомляло раніше. Нагадаємо, що початок фестивалю запланований на 29 серпня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter