Масовий Ice Bucket Challenge у Полтаві влаштували на підтримку армії

Ритм життя
Ольга Матвієнко14 вересня 2014 о 14:3735672 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Масовий Ice Bucket Challenge у Полтаві влаштували на підтримку армії
​Кілька десятків полтавців вилили на голову відро холодної води у центрі міста.

Масовий Ice Bucket Challenge у Полтаві влаштували для підтримку арміїУ Полтаві десятки людей взяли участь в Ice Bucket Challenge. Фото Ольги Матвієнко

Масовий флеш-моб, вже добре відомий у Полтаві, влаштували волонтери всеукраїнської організації «Вільні люди», яку організував Молодіжний націоналістичний конгрес. За умовами акцї, вони прийняли виклик від львів’ян і передали його далі – київським активістам. Акція відбулася у корпусному парку. Для неї привезли близько 400 літрів води.

На думку волонтерів, подібні акції привертають більше уваги людей до того, що відбувається у країні та до потреб армії.

– Наша мета зібрати кошти для АТО, привернути увагу до війни, бо наші люди не завжди до кінця усвідомлюють загрозу і ті наслідки, до яких вона може призвести, – розповів Дмитро Жмайло, активіст Молодіжного націоналістичного конгресу, координатор волонтерської мережі «Вільні люди» в Полтаві.

Хоча акція Ice Bucket Challenge подекуди критикують та називають непотрібною, бо легше просто кинути гроші у скриньку, із позицією волонтерів згодні учасники акції.

– Звісно такі акції потрібно проводити. Це привертає увагу людей, а це значить, що ще більше допомагатимуть і грошима, і речами, – зазначила Мар’яна Сафарова, студентка ПНПУ. – Ми повинні допомагати нашим військовим, які жертвують собою заради нас. У них теж є родини, і вдячність за їхній вчинок взагалі важко висловити і грошима, і словами.

Зібрані сьогодні кошти приплюсують до зібраних осередками «Вільних людей» по всій Україні, щоб заплатити за замовлену партію кевларових шоломів. Загальна вартість амуніції – 26 тисяч гривень.

У Полтаві влаштували "Інтелектуальну барахолку" для збору коштів на АТО

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter