Як захистити дитину від застуди восени

Родина
Юлія Малицька19 вересня 2014 о 18:292235 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як захистити дитину від застуди восени
Кілька нескладних порад, щоб уникнути дитячих хвороб.

Як захистити дитину від застудифото з сайту babymir.su

Здавалося б, зовсім недавно за вікном стояла літня спека - і ось вже на порозі осінь з усіма сезонними принадами: похолоданням, дощем, а потім і заморозками ... Дитячий організм куди слабше дорослого, а тому з настанням осені кількість дітей, що підхопили застуду, різко збільшується. Багато лікарів вважають, що сезонні захворювання - це цілком нормальне явище. Але все-таки: чи можна вберегти дитину від застуди? Можна!

Щоб уберегти дитину від застуди в період сезонного спалаху захворюваності, дотримуйтесь наступних порад, простим, але дієвим!

• Привчіть малюка дихати носом

Ця проста рекомендація дуже важлива. Справа в тому, що саме слизова оболонка носа стає найпершим бар'єром, встающим на шляху мікробів. При носовому диханні значна частина мікробів нейтралізується ще до потрапляння в організм. А значить, дихати носом - перший спосіб уникнути хвороби.

• У дитини завжди повинен бути чистий носовичок

Краще всього використовувати одноразові паперові хусточки - це дозволить не допустити поширення інфекції. Крім того, корисна звичка - чхати не в долоню, а в згин руки: адже мікроби легко мігрують з усіх поверхонь в будинку на долоньки малюка, а звідти - прямо в дихальні шляхи.

• Не забудьте про цибулю і часник

Природні фітонциди цибулі та часнику володіють прекрасним властивістю вбивати мікроби - а тому дуже корисно буває залишати блюдечко з нарізаним цибулею або зубчиками часнику в кімнаті, де спить дитина. Крім того, можна покласти дрібно нарізаний часник в контейнер від кіндер-сюрпризу.

• Провітрюйте кімнату

Навіть якщо за вікном негода, знайдіть п'ятнадцять хвилин, щоб провітрити кімнати. Свіже повітря - дієвий засіб від мікробів. Раз і назавжди відмовтеся від куріння в приміщенні - тютюновий дим має властивість просочуватися в будь-які щілини, а на здоров'я дитини він впливає не кращим чином: зокрема, значно знижує імунітет.

• Не нехтуйте ліками для профілактики простудних захворювань

В даний час існує ряд гомеопатичних препаратів, які допомагають не тільки впоратися з застудою, але і запобігти її (наприклад, «Оціллококцінум» або «Анаферон»). Гомеопатичні препарати відрізняються особливою ефективністю на ранніх стадіях захворювання і здатністю запобігти зараженню. Однак, варто пам'ятати про те, що ефект таких ліків значно знижується при регулярному прийомі: для досягнення максимального ефекту не варто приймати одне і те ж засіб частіше, ніж раз на півроку. Однак, ви завжди можете чергувати препарати.

Зміцнення імунітету

Міцний імунітет гарантує, що і холоду, і сезонні спалахи застуди не чинитимуть на малюка зовсім ніякого впливу. Як же зміцнити імунітет дитини?

• Правильне харчування

В раціоні малюка має бути достатньо вітамінів і мінералів. Для цього цілком підходять покупні вітамінно-мінеральні комплекси, створені спеціально для дітей. Але іноді батьки вважають за краще не давати дитині аптечні препарати, а обходитися натуральними засобами. Якщо це - і ваша позиція, постарайтеся, щоб у харчуванні дитини були присутні продукти, багаті вітаміном С, особливо важливого для імунітету: шипшина, чорна смородина, солодкий перець, цитрусові (найкраще вживати разом зы шкыркою), обліпиха, ківі, капуста (в особливості - брюссельська, брокколі, цвітна, червонокачанна), часник, ягоди калини, горобини, суниці. Корисні для імунітету також вітаміни А і Е.

Пам'ятайте, що продукти для дитячого столу мають бути натуральними! Напівфабрикати та продукти швидкого приготування при регулярному вживанні погано позначаються на здоров'ї та самопочутті малюка.

• Активний спосіб життя

Фізична активність сприяє зміцненню організму. Біг, плавання, катання на велосипеді, самокаті, роликах, прогулянки - все це йде тільки на користь імунітету малюка. Особливо корисні фізичні вправи на свіжому повітрі. Якщо крихітка багато гуляє, бігає, стрибає, активно досліджує дитячу площадку, залізаючи куди тільки можливо - радійте, швидше за все, його здоров'я досить міцне, щоб протистояти хворобам.

• Перепади температур

Організм, привчений стійко переносити перепади температур, здатний так само стійко чинити опір застуді. А тому дуже корисні обливання прохолодною водою і відвідування лазні або сауни. Зауважимо, що будь-які процедури по загартовуванню потрібно вводити поступово - поступово знижувати температуру води, а в сауні починати все з кількох хвилин.

Однак, заходи по зміцненню імунітету - не панацея і не чарівна пігулка: для того, щоб вони дали якийсь відчутний ефект, потрібен час. Крім того, зміцненням імунітету потрібно займатися постійно. Але по досягненні результату ви навряд чи будете жаліти - малюк буде хворіти набагато рідше, стане міцнішим і здоровішим.

Матеріали з сайту domashniy.ru

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter