Ведмедя, що відкусив дівчинці руку, таки не присипили, а відправили в приватний притулок

Ситуація
Валентина Зайченко9 серпня 2014 о 17:011970 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ведмедя, що відкусив дівчинці руку, таки не присипили, а відправили в приватний притулок
Ведмедя з Полтавщини перевезли у Запорізьку область.

Нагадаємо, 25 червня у селі Ісківці Лубенського району ведмідь, якого тримали на приватному підприємстві, відкусив руку 11-річній дівчинці. На сьогодні ще лишаються питання щодо законності утримування ведмедя приватним підприємцем. Сам власник не хотів більше тримати в себе ведмедя, який став учасником прикрого інциденту. Шукав, куди його можна віддати, але це виявилось доволі не просто - зоопарки не погодились приймати ведмедя. Господар розглядав варіант приспати ведмедя. Та все ж таки знайшлися люди, готові взяти тварину до себе.

Власник приватного зоопарку міста Василівка Запорізької області, крім тигрів і ведмедів із заміського будинку колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, дав притулок і полтавському ведмедю, якого мали намір приспати.


Ведмедя, що відкусив дівчинці руку, таки не присипили, а відправили в приватний притулокЛісовий звір раніше жив у тісному вольєрі на тваринницькій фермі, розважаючи місцевих жителів

Олександр Пилишенко, художник, коваль, приватний підприємець, з власної ініціативи створив у себе у дворі, на окраїні міста Василівка Запорізької області міні-зоопарк, точніше, реабілітаційний центр для хижаків. Влітку 2011 року Олександр Олександрович 36 днів прожив в одному вольєрі з левицею Катею, отримавши сертифікат Книги рекордів України. У квітні нинішнього року подружжя Пилишенко дали притулок двом амурським тиграм і двом бурим ведмедям із заміського будинку колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. 22 травня левиця Катя принесла п'ятьох малюків - трьох хлопчиків і двох дівчаток. А через кілька днів окотилась четвериків левиця Індія. Колишній власник тигрів і ведмедів виділив на їх утримання пристойну суму. Тому Олександр Пилишенко відразу ж взявся за будівництво нових просторих вольєрів. Недавно ведмеді Міша і Маша вже відсвяткували новосілля.

- Кішку, всупереч звичаю, в нову оселю першою не пускали, - сміється дружина Олександра Олена Пилишенко. - Спочатку туди зайшла я, пораділа водоймищу, яке побудували, щоб ведмедики могли поплескатися. А ще їм туди запускають живу рибу, так що виходить два задоволення в одному басейні. Тепер на черзі благоустрій житлоплощі для тигрів. Трохи більше тижня тому в Запорізьку область переселився полтавський ведмідь, якого Олександр Пилишенко врятував від вірної смерті. Лісовий звір раніше жив у вольєрі на тваринницькій фермі в селі Ісківці Лубенського району, розважаючи місцевих жителів різного віку. Його дозволялося підгодовувати, правда, із заходами безпеки. Але нещастя все ж таки сталося: 11-річна дівчинка простягнула в клітку руку з цукеркою, і ведмідь відкусив її по лікоть, хоча до того ніколи не виявляв ознак агресії. Постраждалу врятували, зробивши операцію, але надалі дівчинці доведеться все життя користуватися протезом ... А ведмедя чекала незавидна доля - його не хотіли залишати на фермі, від нього відмовилися цирки і зоопарки. Залишалося тільки приспати. І тоді журналісти звернулися до Пилишенка: «Ви його остання надія!" І Олександр ризикнув. При цьому ведмідь отримав не тільки пристановище, але й нову кличку.

Ведмедя, що відкусив дівчинці руку, таки не присипили, а відправили в приватний притулокОлександр Пилишенко: «Нехай у ведмедя почнеться нове життя»

- Його звали Мішею, але у нас вже є Міша і Маша, які приїхали з-під Києва, - пояснює Олександр Пилишенко. - Тому вирішили перейменувати його в Коливана, по імені богатиря з російських билин. Тим більше що ведмідь весь час стоїть у вольєрі і розгойдується, колишеться з боку в бік. Нехай у нього тут почнеться нове життя.
Слідом за бурим ведмедем в приватний зоопарк прийняли півторарічне гімалайське ведмежа. Він разом з братом народився в харківському екопарку, де не було можливості утримувати обох самців.

А маленькі левенята вже відправилися в цирки і зоопарки.
Щодня, без вихідних, з ранку і до вечора Олександр та Олена Пилишенки приймають гостей: і місцеві жителі, і гості, і транзитні мандрівники приїжджають подивитися на красивих тварин. Зоопарк безкоштовний, але багато хто, побачивши, як добре утримуються звірі, вважають за необхідне підтримати заклад фінансово. В планах Олександра Пилишенко облаштувати оригінальні гостьові будиночки для туристів, щоб бажаючі могли тут переночувати і поспостерігати за нічним життям хижаків.

Автор: "Факти"

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter