Люди і свині: під білицьким свинокомплексом відбулася сутичка (ВІДЕО)

Скандали
Ольга Матвієнко7 вересня 2016 о 08:482719 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Люди і свині: під білицьким свинокомплексом відбулася сутичка (ВІДЕО)
Мирний пікет переріс у штовханину.

Люди і свині: під білицьким свинокомплексом відбулася сутичка (ВІДЕО)Фото – exo.in.ua

Увечері 6 вересня мирне пікетування під свинокомплексом «Сільські традиції» перейшло у відкрите протистояння між противниками подальшої роботи цього підприємства і його прихильниками. Про це повідомляє тижневик «Ехо».

Нагадаємо, що зранку 3 вересня в Біликах поряд із «Сільськими традиціями» відбулося зібрання біличан. Приводом для цього став відкритий лист, підписаний керівництвом підприємства, який надійшов на електронну пошту Білицької сільської ради. У листі білицьких активістів фактично обвинувачують в тому, що вони сприяють рейдерському захопленню підприємства.

Пікетувальники заявили, що керівництво комплексу не збирається виконувати угоду про вивезення свиней та припинення діяльності підприємства. У відповідь активісти повторно перегородили в’їзди на свинокомплекс лавками та автомобільними шинами. І оголосили, що акція буде безстроковою аж до закриття підприємства.

6 вересня біля Білицької селищної ради відбулося зібрання працівників підприємства та людей, які підтримують його подальшу роботу. Вони обрали голову зборів та секретаря. Потім затвердили звернення до пікетувальників із проханням дозволити кормовозам заїхати на територію «Сільських традицій», оскільки усі кормові запаси повністю були використані. Потім вони направились до свинокомплексу і спробували вручити звернення пікетувальникам.

Щоб не допустити провокації з боку прибічників і противників, їх розділяли дві колони з військових, поліції та загону спецпризначенців. У один із моментів на територію підприємства почав прориватись кормовоз, який був припаркований поряд. Протестувальники кинулись на заваду цьому. Розпочались сутички. Їх спробували зупинити правоохоронці.

Один кормовоз таки заїхав на свинокомплекс. До 21-ої години більше жоден із кормовозів не потрапив на територію підприємства.

Сутички між прибічниками й противниками вдалося урегулювати. Та жодна зі сторін не визнала своєї вини у них. Навпаки, винними вважають правоохоронців,. У соцмережах активно розповсюджують відео під назвою «Жорстока розправа батальйону «Полтава» над мирними жителями Біликів». У сюжеті БіликиTV добре видно, як відбувалася сутичка біля свинокомплексу – активісти спробували прорвати кордон правоохоронців, а ті у відповідь намагалися відтіснити натовп. У результаті – кількох людей повалили на землю, у тому числі із кулаками кидалися на поліцейських, кількох штовхнули і повалили на землю:

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter