Полтава мітингує: студенти зібралися на площі перед ОДА за і проти відставки ректора Онищенка (оновлюється)

Скандали
Ольга Матвієнко13 березня 2015 о 10:1646502 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава мітингує: студенти зібралися на площі перед ОДА за і проти відставки ректора Онищенка (оновлюється)
Точки кипіння досягла ситуація навколо скандального ректора ПолНТУ Володимира Онищенка.

Полтава мітингує: студенти зібралися на площі перед ОДА за і проти відставки ректора Онищенка (оновлюється)Під ОДА мітингують студенти ПолНТУ. Фото Ольги Матвієнко

13 березня всі в очікуванні, чи завершиться історія із ректором Полтавського національного технічного університету Володимиром Онищенком, яка розпочалася зі звільнення кількох викладачів.

Сьогодні на площу перед Полтавською облдержадміністрацією вийшли студенти вишу і небайдужі полтавці.

Як повідомляє кореспондент «Кола» Ольга Матвієнко з місця подій, наразі на площі перед ОДА більша частина мітингувальників виступає на підтримку ректора. Студенти тримають у руках плакати «Руки геть від університету». Більшість із них переконана, що навчальний заклад хочуть закрити. Молоді люди запевняють: прийшли підтримати Онищенка із власної ініціативи.

Полтава мітингує: студенти зібралися на площі перед ОДА за і проти відставки ректора Онищенка (оновлюється)У акції бере участь близько двох сотень людей. Фото Ольги Матвієнко

Водночас на площі збираються студенти з протилежного табору – ті, хто вимагають звільнення скандального ректора. Між групами мітингувальників виникли словесні суперечки, студенти виривають із рук плакати.

Мітингувальники, які вимагають звільнення Онищенка, зайшли до приміщення ОДА, представники протилежного табору залишилися на площі.

До учасників акції вийшли голова полтавської обласної ради Петро Ворона та нардеп Юрій Бублик. Парламентар звернувся до студентів та повідомив, що, за його інформацією, проти Онищенка відкрито кримінальне провадження за статтею «Зловживання службовим становищем», правоохоронними органами ведеться слідство.

Представник ПолНТУ підтвердив, що «ініціативна група» з університету дійсно поїхала до Києва на акцію підтримки ректора.

Нагадаємо, що вночі до Києва відправили близько півтори сотні студентів, імовірно, для мітингу під стінами Міністерства освіти на підтримку Онищенка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter