Полтавці перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва (відео, фото)

Скандали
7 травня 2015 о 18:183912 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва (відео, фото)
Мешканці будинку Ляхова 12А вийшли на Жовтневу вулицю та перекрили рух транспорту.

Полтавці перекрили дорогу, протестуючи проти будівництва (відео)

Кілька десятків людей вийшли на мітинг проти незаконної, за їхніми словами, забудови території за адресою Ляхова, 10. Рух транспорту був призупинений. Міліціонери стежили за порядком під час проведення мітингу.

- Поряд з нашим будинком розпочали незаконну забудову на Ляхова, 10. Будівництво триває кілька місяців. На сьогодні йде судова тяжба. Міліція та міські керівники в курсі того, що існує така проблема. Ми вирішили влаштувати мітинг, щоб міська влада звернула увагу на проблему мешканців. Але вона сидить в кабінетах і не хоче реагувати на нас, - говорить Владислав Гутиря, мешканець будинку Ляхова, 12А.

Октябрський райвідділ Полтавського міського управління УМВС в Полтавській області надав відповідь на звернення мешканців Ляхова, 12А. Мовляв, будівництво зупинене до того моменту, доки суд не винесе офіційного рішення щодо забудови території:

- В ході проведеної перевірки ознак кримінального правопорушення виявлено не було. На даний час будівництво призупинено до вирішення спірних питань. З особами, які проводили будівельні роботи та мешканцями Ляхова, 12А, проведено бесіди профілактичного характеру щодо недопущення порушень громадського порядку та вирішення спірних питань мирним шляхом або в судовому порядку, - йдеться у документі за підписом начальника Октябрського РВ О. Ф. Кострубяка.

Данна забудова належить ТОВ «Архімед», і щодня сюди завозять нові матеріали та техніку, говорять мешканці. Поряд з будівельним майданчиком розміщений біл-борд, на якому – реклама щодо купівлі квартир за адресою Ляхова, 10.

- Ця територія належить Міністерству оборони. Будівельник перед початком будівництва не проводив ні громадських слухань, ні тендерів, - обурюється Геннадій Бурлака, управбуд Ляхова, 12 А.

Акція тривала близько години, після чого рух транспорту поновили.

Текст Аліни Костирі, відео та фото Андрій Іванов.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter