Преса на вихід: у Полтаві «виселили» газетний ряд

Скандали
Андрій Іванов13 серпня 2016 о 16:233010 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Преса на вихід: у Полтаві «виселили» газетний ряд
Нещодавно газетний ряд, який знаходився в арці будинку по вулиці Соборності, «виселили».

Преса на вихід: у Полтаві «виселили» газетний рядГазетний ряд був в арці, а тепер - напроти

Там, нагадаємо, можна було придбати свіжу пресу, з часом ця торгівля пресою в арці будинку стала ледь не визначним місцем Полтави. А зараз увесь ряд умістився в наметі на Соборності напроти свого колишнього місця розташування. Торгують там дві продавчині, які і розповіли, що сталося.

– Це називається рейдерський захват, – переконана одна із них. – Приходили до нас представники якогось підприємця Степаненка і говорили, щоб ми віддали ключі. Ми їх відправили. А потім прийшли через день на роботу, а вхід заблокований все закрито ціпами, на яких висить замок. До того ж, поліція охороняє газетний ряд від нас. 16 років тут ми працювали. Але в липні у підприємниці Наталі Ковальчук закінчився термін дозволу. І на сесії міської ради дозвіл швиденько надали підприємцеві Віктору Степаненку. Тому арку для нас закрили. Зрештою наш товар просто викинули на вулицю, багато покрали, а решту – просто знищили.

Поліцейські-мовчуни та «довєрєнноє ліцо»

Сміття і охоронці...

Поліцейські, які за їхніми словами «охороняють громадський порядок» спілкуватися з журналістом не мали бажання. Вони не дуже привітно йшли на контакт і розмістилися у «Ниві» у дворі біля арки. Інший бік конфлікту, якраз знаходиться там, зі сторони двору. Адже мешканці будинку по вулиці Соборності, 27 (там де і знаходиться арка) лишилися без вільного виходу на вулиці. Вони, 11 серпня зібралися для того, щоб урегулювати питання. Їм обіцяли, що прийде представник із Полтавського міськвиконкому, але представник влади зустріч проігнорував. З людьми поспілкуватися прийшов лише «довєрєнноє ліцо» (пряма цитата) підприємця Степаненка. «Ліцо» представлятися не захотіло, ані журналісту, ані мешканцям. Причому цей пан навіть не знав, що планують розташувати в арці. Він відповідав коротко – приміщення арочного простору. Причому проходу для людей там не планується. І саме це стало найбільшим каменем спотикання.

Газетний ряд своїм рішенням фактично переселили депутати міськради

Суперечка «довєрєнного ліца» (ліворуч) та мешканця будинку

– Степаненко Віктор Вікторович отримав у право користування земельною ділянкою, яка знаходиться у арочному просторі, – скачала довірена особа. – На підставі рішення полтавської обласної ради від 22 липня 2016 року. Виготовлена технічна документація, зараз оформлюємо документи. Дали у користування на один рік. Що тут буде… Важко сказати. Проходу там не буде однозначно. Усіх правил ми будемо дотримуватися.

На прохання мешканців пред’явити копію рішення «довєрєнноє ліцо» не реагувало.

Прохід для мешканців закритий

Підприємцеві рішенням надали право оформити землевідведення, і на його підставі потім нададуть дозвіл на виготовлення проектної пропозиції і тоді вже можна будувати, – говорить Дмитро, мешканець будинку Соборності, 27. – Тобто підприємець і його довірена особа вводить в оману людей. Перше чого не було зроблено – громадських слухань, проте в міськраду проект питання подали. А потім зробили усе «заднім числом». А після цього, коли ми почали обурюватися нам сказали, що прохід все ж буде.

– Тобто рішенням сесії їм дозволили підготувати документи, а вже потім окремо буде узгоджуватися ця оренда, – підтверджує слова сусіда Сергій Григорович, який також мешкає у будинку. – Виходить двері в арці зачинили незаконно і замки потрібно зняти.

Обдурити не вдалося, спробували купити

Мешканці не згоджуються віддати арку навіть в обмін на ремонтні роботи будинку загалом, які запропонував підприємець. Адже, на думку мешканців, фізична особа підприємець Віктор Степаненко та його довірена особа, вже с самого початку почали дурити людей, а вже після того, як ті висловили своє невдоволення – спробували домовитися.

Зрештою, мешканці кілька разів намагалися вмовити зняти з арки замки. А коли цього не вдалося зробити, вирішили зняти їх самотужки. Та мешканців зупинили представники поліції і державної охорони. Саме ті, які раніше не захотіли спілкуватися з журналістом. Деталі – на відео.

Брат ти мені чи не брат?

Красуня-депутатка. Фото - з соцмереж

Підприємця Віктора Степаненка пов’язують з депутаткою Полтавської облради від «Солідарності» Іриною Степаненко. Обидвоє мають однакове по-батькові – Вікторович та Вікторівна відповідно. Кажуть, що навіть саму Ірину бачили у газетному ряду незадовго до цього скандалу. Вона оглядала це приміщення. Поки що встановити родові зв’язки Степаненків не вдається. А сама Ірина все заперечує.

Читайте також: Протест у Машівський колонії на Полтавщині припинився

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter