За скандального ректора Онищенка узялася прокуратура Полтавщини

Скандали
Андрій Іванов18 березня 2015 о 12:093224 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За скандального ректора Онищенка узялася прокуратура Полтавщини
За наслідком звернень громадян прокуратура Полтавської області та слідче управління розслідують привласнення коштів Володимиром Онищенком, ректором ПолНТУ.

За скандального ректора Онищенка узялася прокуратура ПолтавщиниЯн Стрелюк, прокурор Полтавщини

– Щодо Володимира Онищенка було багато звернень, у тому числі і у прокуратуру Полтавської області, – повідомив на прес-конференції Ян Стрелюк, прокурор Полтавської області. – За наслідками розгляду одного з таких звернень, ми зареєстрували кримінальне провадження за статтею 191 кримінального кодексу України. Воно наразі розслідується слідчим управління МВС України в Полтавській області.

Стаття 191 – це привласнення, чи розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем. Це карається обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

– Принаймні такі факти були у зверненні громадян, саме тому ми і почали працювати в такому напрямку, – пояснює прокурор.

Нагадаємо, що про це провадження раніше публічно оголосив нардеп Юрій Бублик.

Проте, Ян Стрелюк переконаний, що у процесі досудового розслідування цього кримінального провадження прокуратура надасть також оцінку інших фактів, які були окресленні у численних зверненнях.

Що ж до виконання службових обов’язків ректора, то прокуратура звернулася до Міністерства освіти України. Керівництво цього відомства вже буде приймати рішення відповідності Володимира Онищенка посаді ректора, яку він зараз займає, виконання ним контрактних зобов’язань тощо.