Звернення бійців батальйону "Полтавщина" проти Іллі Киви направлять до Генпрокуратури

Скандали
Ольга Матвієнко30 вересня 2014 о 14:1252421 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Звернення бійців батальйону "Полтавщина" проти Іллі Киви направлять до Генпрокуратури
Перший заступник прокурора Полтавської області Юрій Кравченко пообіцяв вже сьогодні направити звернення бійців батальйону "Полтавщина" проти призначення командиром Іллі Киви до Генеральної прокуратури України.

Фото Олега Журавльова

Близько 70 бійців кількох рот батальйону прийшли на протест до прокуратури області. Причина - призначення командиром батальйону раніше засудженого Іллі Киви та розформування батальйону «Полтава». Нагадаємо, що замість створеного першим в Україні спецпідрозділу «Полтава» рішенням міністра МВС Арсена Авакова утворили батальйон Полтавщина. Про це більшість бійців підрозділу УМВС дізналися, коли перебували в зоні АТО.

Звернення бійців батальйону

- Люди переведені до нового батальйону незаконно та без належного юридичного оформлення. Ми про це дізналися в зоні АТО. Інше питання - як може служити міліція під керівництвом колишнього кримінального авторитету, - розповів один із бійців.

У силовиків також питання щодо присвоєння Іллі Киві звання майора міліції.

- Я навчався у школі міліції. Проходив перепідготовку. Із 1986 року дослужився до капітана, а він навіть не служив в армії і отримав майора міліції - розповідає інший правоохоронець.

Із усіма питаннями бійці розформованої «Полтави» зверталися безпосередньо до керівництва УВМС. Близько 70 бійців написали рапорти, в яких висловили недовіру новопризначеному командиру. Проте ці рапорти не підписали і не розглянули. Тому бійці вирішили написати звернення до прокуратури.

- 15 вересня ми написали рапорти, але Корсун їх не підписав. Реакції жодної не було. Були лише погрози від Іллі Киви, - говорять бійці. - Тому вирішили спитати у прокуратурі про їхню реакцію на таку діяльність УМВС.

До силовиків на розмову вийшов перший заступник прокурора Юрій Кравченко. Вислухавши усі вимоги бійців, він пояснив подальші дії прокуратури.

- Зараз відділ звернень зареєструє скарги та звернення щодо призначення командиром батальйону УМВС Іллі Киви. Протягом двох-трьох тижнів ми проведемо перевірку. Проте прокуратура області не має повноважень впливати на рішення, прийняті міністром внутрішніх справ. Тому копії відповідних матеріалів вже сьогодні будуть направлені на розгляд Генпрокуратури.

Після розмови із заступником прокурора бійців запросили на зустріч із керівництвом УМВС.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter