Дитячим тренерам Полтави з початку року не платять зарплатню

Спорт
Андрій Іванов22 травня 2015 о 17:461216 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дитячим тренерам Полтави з початку року не платять зарплатню
На думку Ігоря Кислова, голови фізкультурно-спортивного товариства «Україна», це сталося через те, що місцеві спортивні керівники не впоралися зі своїми обов’язками.

Дитячим тренерам Полтави з початку року не платять зарплатнюФото: business.ua

ЯК ВИНИКЛА ПРОБЛЕМА

В кінці 2014 року Міністерство молоді та спорту України задумало реформувати галузь. Про що повідомило усім областям. Ті школи, які фінансувалися з фонду соціального страхування, у 2015 році мали перейти під опіку місцевих бюджетів. Таких шкіл в Полтаві сім, чотири з них належать до полтавського відділення фізкультурно-спортивного товариства «Україна» по одній – до «Спартака» та «Колоса» та футбольна школа імені Івана Горпинка.

– С 28 грудня минулого року ми почали свою переписку з органами місцевого самоврядування, – розповідає Ігор Кислов, голова фізкультурно-спортивного товариства «Україна» та ветеран полтавської «Ворскли», – У розпорядженні Міністерства було вказано, що за це мають відповідати профільні управління в області, куди ми і звернулися.

На фінансування шкіл виділили майже три мільйони. Ці гроші дав Кабінет Міністрів, і вона співвідносна з 50-відсотковим фінансуванням минулого року (без індексації). Проте цих грошей не вистачило на зарплатню тренерів. Тому з початку року вони взагалі не отримують коштів.

– При цьому продовжують виконувати свою роботу добросовісно, – продовжує Ігор Миколайович. – Навіть на змаганнях різних рівнів є достойні результати. Ми довго вели перемовини з одними начальниками та з іншими.

ЗВІЛЬНЯТЬ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ТИХ, ХТО ПРАЦЮЄ ПОГОДИННО

Дитячим тренерам Полтави з початку року не платять зарплатнюІгор Кислов. Фото: Андрія Іванова

У результаті, Полтавська обласна рада згодилася надати підтримку на три місяці 2015 року трохи більше півмільйона гривень. Ці кошти планують спрямувати виключно на зарплатню тренерів.

– Загалом начальник управління Полтавської ОДА з питань фізичної культури та спорту (Олександр Пєшков – авт.) не впорався зі своїми обов’язками – критикує Ігор Кислов. – Саме він мав вести діалог з депутатами та місцевими керівниками, адже була можливість підняти це питання на сесії в лютому. Якщо б вчасно він зробив цю роботу – проблеми б не було. Адже ті готові були допомагати. Їм потрібен лише був рух на зустріч з профільного управління. Ця субвенція, яка зараз є – мінімальна. Нам потрібно буде звільнити пенсіонерів та тих, які працюють погодинно.

Зарплатня тренера дитячо-юнацької спортивної школи від 1500 до 1700 гривень «брудними». Тому молодь не поспішає йти на цю роботу.

ЯК ВИРІШИТИ ПРОБЛЕМУ

Ігор Кислов пропонує оптимізувати школи, об’єднавши кілька маленьких в одну велику. Наприклад чотири школи ФСТ «Україна» об’єднати в одну. Це скоротить витрати. Відповідна концепція вже розроблена та «викладена на папері». Брати з батьків дітлахів гроші за відвідування спортивних шкіл – не вихід. Зараз, нагадаємо, діти займаються безкоштовно. У Міністерстві планували брати гроші за заняття, але потім від цієї ідеї відмовилися.

– У нас зараз в країні такі умови для дітей в спортивних школах, що ми повинні їм платити кошти, – говорить Ігор Кислов. – Є спеціальний документ де вирахувана рекомендована спортивна інфраструктура для кожного міста. Так от в Полтаві має бути десять басейнів, але є два.

Втім, Ігор Кислов сподівається на те, що найближчим часом можновладці звернуть увагу на спорт. Принаймні у нього ідей дуже багато.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter