Футбольна драма у Полтаві

Спорт
Андрій Іванов6 серпня 2015 о 23:4213961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Футбольна драма у Полтаві
"Ворскла" втратила вихід у плей-офф Ліги Європи за 30 секунд до матчу

Футбольна драма у ПолтавіФото: ФК "Ворскла"

6 серпня 2015 року. 20:00. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського.

Матч відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА.

«Ворскла» - «Жиліна» (Словаччина) 3:1 (0:0)

Бажання Ворскли виграти матч-відповідь було просто величезним. І одна з головних причин – самоповага та бажання реабілітувати себе в очах багаточисельної уболівальницької аудиторії. Нічого дивного в тому, що саме ворскляни всі сили кинули вперед. Перший «укол» для словаків відбувся на 6-й хвилині, коли з флангу тонко навісив Турсунов, а Ковпак бив по воротах головою, але в площину воріт не влучив. За хвилину Бартуловіч подав з кутового, а Даллку головою спрямував кулю в каркас воріт. Згодом мали нагоду створити маленьке диво Ковпак із Сапаєм. Перший виконав навіс, другий пробив головою, на жаль, саме в те місце, де перебував голкіпер Волєшак. Лише на 12-й хвилині Жиліна вперше вибігла в атаку. Спроба Качера віддати гостро на партнера, який біг паралельним курсом, успіхом не увінчалася. Словаки в ці хвилини нічого особливо не вигадували, двома, максимум трьома пасами намагаючись вийти в атаку. Вперше по-справжньому налякав уболівальників швидконогий Єліч. На 19-й хвилині форвард пробив головою над поперечкою – трибуни зітхнули. У відповіді Бартуловіч спершу не зміг як слід подати після швидкої контратаки три чотири в три, а згодом гостро виконав кутовий – успіх був близько. Двічі впродовж короткого часу суддя з Азербайджану змушений був зупиняти гру через пошкодження гравців у складах обох команд. Лікарі на лавці не мерзли. Автофани тим часом зі свого звичного сектора спробували кілька разів запустити так звану живу хвилю, та все йшло якось інертно. Мабуть, відвик вже наш фанатський люд від заповнених трибун. І знову лікарі змушені були чаклувати над черговим пацієнтом. Цього разу після зіткнення у карній зоні до їхніх рук потрапив Непогодов. Скандування ультрас з 22-го сектора, помножене на вмілі руки Миколи Ігнатенка таки змусили звестися кіпера Ворскли. Василь Сачко вже сам ніби був у грі, активно підказуючи своїм підопічним із технічної зони. Коли троє на 42-й хвилині вбігали у володіння Волєшака, лайнсмен в черговий раз холоднокровно «запалив» положення поза грою. Турсунов хотів гостро віддати на Шиндера, але один з двох оборонці Жиліни, на жаль, зірвав цю спробу. На другій компенсованій до першого тайму хвилині Міхалік віддав на Бенеша, а того, буквально на долю секунди, випередив оборонець господарів. Схожа «пожежа» відбулася й на останній хвилині тайму – минулося. Спроба Бартуловіча вразити «рамку» зі стандарту, коли до воріт було зо двадцять метрів, стала здобиччю воротаря словаків, який накрив м’яч у лівому від себе куті.

Другий тайм розпочався із обопільних атак без особливого загострення. А далі Ворскла почала плести мережива ледь не в штрафному майданчику гостей. Пердута дальнім ударом по дузі ледь не застукав зненацька стража воріт, коли всім здавалось, що атака вже згасла. Згодом навала на "рамку" принесла два кутових ворсклянам - відбилися словацькі футболісти.

Шиндер з другої спроби зумів використати флангову передачу Даллку й головою забив красивий гол, зігравши на випередження - 1:0!

Після ще кількох спроб "біло-зелених" прорватися до воріт Волєшака огризнулися й гості. Непогодов відвів загрозу після щільного удару Печовскі.

Ворскла невпинно атакувала, та час танув, як квітневий сніг. 86 хвилина могла відновити європейське реноме Баранніка, та Олег хоча й пройшов лівим флангом та сильно пробив, але влучив у сітку з зовнішнього боку.

Міщенко, який замінив Скляра наприкінці гри ледь не першим дотиком до м'яча вдарив по рамці - поруч із правою стійкою.

А коли дехто вже поспішив залишити чашу стадіону, Євгеній Ткачук запалив двійку на табло, й перевів матч в овертайм! Шаленіють трибуни, навіть заглушаючи чарівний докторський голос, а далі ще два тайми по 15 хвилин.

Психологічна перевага в цей час була точно на боці ворсклян. У додатковий час вони вже не бігли, а летіли вперед. І ось під час виконання стандарту жилінці грають рукою у карній зоні, а Турсунов реалізує пенальті - 3:0!!!

Рахунок міг стати 4:0, 5:0... а зусиллями Вілліама став 3:1 і це велика трагедія в такому драматичному поєдинку, повідомила прес-служба ФК «Ворскла».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter