Полтавські тінейджери перемогли у Всеукраїнських змаганнях зі стрітболу

Спорт
Андрій Іванов31 серпня 2016 о 13:031049 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські тінейджери перемогли у Всеукраїнських змаганнях зі стрітболу
У фінальному турнірі Української стрітбольної ліги у категорії гравців віком до 18 років, що проходив у Харкові, перемогли хлопці з Полтави.

Полтавські тінейджери перемогли у Всеукраїнських змаганнях зі стрітболуФото - streetball.in.ua

У боротьбі за чемпіонську булаву юнацької категорії зійшлися представники Полтави та Чернівців. Полтавчани «Пацаніто» не дали засумніватися в собі, вміло використавши свої сильні сторони – гру під кільцем і триочковий кидок. Як результат – впевнена перемога в фіналі і звання чемпіонів УСЛ 3х3, яке у них буде можливість захистити в наступному році, тому що хлопці ще далекі від граничного віку категорії до 18 років. Склад чемпіонів: Павло Бонев, Богдан Степанченко, Ігор Сергєєв, Володимир Міщенко. Двоє з них Павло та Ігор стали гостями редакції «Коло».

Павло: – Ми вийшли у фінал лише з 14 місця рейтингу. Справа в тому що в Українській стрітбольній лізі потрібно брати участь у змаганнях, які проходять протягом року. В них команда заробляє очки. Ми грали в турнірах не постійно, тому відповідно у нас був низький рейтинг.

Ігор: – Ми займали до цього друге місце в Кам’янському, тому мали право участі на турнірі.

– Як створювалася ваша команда?

Ігор: – Ну ми постійно грали разом. Як я і казав, брали участь у турнірах.

Павло: – Так, грали і в Харкові до цього, але серед дорослих. Дійшли до 1/8 фіналу. Загалом ми постійно граємо разом за полтавську спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву №2 у дитячо-юнацькій баскетбольній лізі України.

Ігор: – Отже, ми все одно виступаємо разом кожен рік. Тому і взаєморозуміння у нас добре, через постійну ігрову практику.

– Загадайте, як вам вдалося перемогти у Харкові в фінальній зустрічі.

Павло: – Ми їхали взагалі просто пограти в баскетбол у своє задоволення. Так вийшло, що нам вдалося виграти свою групу. А потім і матчі на виліт.

Ігор: – Ми грали першу гру в групі з тією ж командою, яка нам потім попалася у фінальному матчі – «Бука» з Чернівців. Було складно їх перемогти, адже сказався той фактор, що це була перша гра на турнірі. Ми, можна сказати, ще не «розкидалися». Та зрештою змогли перемогти в три пункти. Відверто кажучи, далі команди були простішими, ніж перша. Загалом у фінальному турнірі брали участь вісім юнацьких команд, яких розподілили на дві групи. А після цього був півфінал та фінал. У півфіналі нам було нескладно. Наприклад у «Буки» всі добре рухаються майданчиком, мають влучні дальні кидки, а от наші суперники по півфіналу переважно грали під кільцем.

Павло: – Зрештою у фіналі нам також вдалося перемогти 15:7. Хоча в середині вирішального матчу гра була рівною. На відміну від першої гри з цією ж командою нам вдалося перемогти з більшим відривом, адже ми відповідно налаштувалися, знали суперника.

– Вам всім значно менше, ніж гранично допустимий вік у категорії – 18 років. Плануєте захистити титул?

Удвох: – Звісно!

Павло: – Нам, коли нагороджували сказали, що наступного разу, щоб брали участь у дорослих змаганнях. Проте нам ще тільки по 16 років, можемо ще спробувати захистити титул в «юнаках»

– Які призи вам дали?

Ігор: – Медалі, кубок. Учасники фіналу отримали фірмові майки.

Павло: – Але головне ми отримала багато позитивних емоцій. Зустрічали іменитих гравців, які зараз виступають у Суперлізі. Приємно, що нас підтримували і старші хлопці із Полтави, які виступали, відповідно, у дорослій категорії. Вони нам підказували багато ігрових моментів, допомагали порадою. Адже в них значно більше досвіду, як в подібних змаганнях так і в баскетболі в цілому. Ми, до речі, також вболівали за них.

– Які ваші яскравіші спогади з турніру?

Ігор: – Мені сподобався данк-контест (конкурс кидків зверху). Особливо коли з один учасників Роман Гашков перестрибнув трьох людей і при цьому проніс м’яч під ногою. Це був, до речі, данк, який спортсмену приніс перемогу.

Довідка «Кола»:

Стрітбол (від англ. street «вулиця» і англ. ball «м’яч») — спортивна командна гра з м’ячем. Стрітбол походить від баскетболу, проте має деякі зміни у правилах. У гру грають дві команди. Кількість гравців команди може змінюватись. Зазвичай в командах по 3 гравці (класичний стрітбол). Гра може відбуватись протягом домовленого часу, або до моменту, коли одна з команд досягне домовленої кількості очок. Гра може проходити «на одне кільце» (при цьому команда перед забиванням м’яча в кільце мусить «вивести» його за трьохочкову лінію). Невід’ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м'ячем під час гри та різноманітних слем-данків (slam dunk).

Читайте також: Полтавці перемогли на чемпіонаті України з веслування

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter