«Ворскла» громить «Карпати» та достроково оформлює п’яте місце

Спорт
Андрій Іванов30 квітня 2016 о 19:081081 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
«Ворскла» - «Карпати» - 3:0

ЛПМ. 24 тур. 30 квітня 2016. 17:00. Полтава. Стадіон «Ворскла».

Голи: Скляр, 37, Хльобас, 67, Коломоєць, 87.

Перемога у матчі з «Карпатами» достроково забезпечувала «Ворсклі» п’яте місце у турнірній таблиці. Це означало не тільки участь у Лізі Європи наступного сезону, а й виконання завдання про яке говорили керівники та тренерський штаб клубу – виступити не гірше, ніж минулого сезону. У якості відступу зазначимо, що згідно рішенню УЄФА, «Дніпро» залишилося без Єврокубків, тому «Ворскла» навіть з шостого місця потрапляла б у ЛЄ. Втім, п’яте місце все одно краще. Нагадаємо також, що «Зоря» напередодні нашого матчу обіграла «Говерлу» і достроково закріпилась на щонайменше 4 місці. Тож інтриг у Українській Прем’єр-ліги залишається все менше. У «Карпат» - своє завдання потрапити у Лігу Європи, відтіснивши з шостого місця «Олександрію». Але тут розрив складає п’ять пунктів.

Початок матчу розпочався з певної «розвідки», щоправда без пристрілок по воротах. Пригадується лише удар зі штрафного Костевича з «Карпат» - вище воріт. Також його одноклубник Даушвілі пробивав з лінії штрафного – вище воріт. Полтавці зробили небезпечний випад у відповідь. Громов навісив з лівого фланга, а Коломієць намагався проштовхнути м’яча носком бутси у ворота та на заваді стали захисники. Кілька хвилин гри і вже «Карпати» провели непогану атаку Кадимян віддав пас на Голодюка, який виходив сам на сам з Непогодовим, але Дитятьєв зміг у красивому підкаті вибити м’яч з-під ноги нападника.

Наприкінці тайму «Ворсклі» вдалося забити гол. Хтось з «ворсклян» отримав передачу у штрафному, і намагався пройти захисників за рахунок індивідуальних дій, оборонці «Карпат» м’яч вибили, проте не вдало. Футбольний снаряд покотився паралельно лінії воріт, Коломоєць підхопив його та відпасував на Скляра. Олександр з лінії штрафного вразив ворота Мисака – 1:0. Після голу «Ворсклі» довелося зробити вимушену заміну. Дитятьєв пішов з поля, замість нього з’явився Чеснаков. Мабуть, Олексій травмувався у епізоді, коли робив той героїчний вищезгаданий підкат. «Карпати» могли забивати у кінці тайму, але Бланко-Лещук, красиво розібравшись із захисником, не зміг поцілити у ворота. Це було небезпечно!

Перший момент у другому таймі створили «ворскляни». Хльобас обікрав захисника на підступах до штрафного, але надалі створити небезпеку йому завадили захисники. Кілька хвилин потому знову Хльобас пробивав з вигідної позиції, але воротар зміг парирувати цей удар. Та зрештою настирність Дмитра була винагороджена. Хльобас отримав пас на правому фланзі втік від захисника та точно пробив у дальній кут – 2:0.

Тренерський штаб «Карпат» провів дві заміни, щоби переломити хід зустрічі. Проте це у підопічних Володимира Безуб’яка це не дуже добре виходило. А от у «Ворскли» вийшло організувати гостям розгром. Бартуловіч виконав навіс зі штрафного на дальню стійку. Ткачук скинув м’яча вздовж лінії воріт. І Юрій Коломоєць упритул буквально заніс кулю у ворота – 3:0. І годі тут вже щось писати – гра зроблена, повідомляє прес-служба ФК "Ворскла".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter