«Жиліна» сильніша за «Ворсклу». Поки що…

Спорт
Андрій Іванов30 липня 2015 о 21:411126 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Жиліна» сильніша за «Ворсклу». Поки що…
«Жиліна» - «Ворскла» - 2:0

«Жиліна» сильніша за «Ворсклу». Поки що…Фото Вадима Шараєвського

Голи: Єліч, 26, Паур, 73.

Ліга Європи. 3 кваліфікаційний раунд. Перший матч. 30 липня. 2015. 19:30. Жиліна. Словаччина.

Видалення: Богуш, 87.

Ось і відбулося. Чотири роки перерви – і «Ворскла» знову стартує у Лізі Європи. Цей європейський турнір з тих часів «підріс» і набрався досвіду та престижності. Як свідчення про це сьогоднішній суперник словацька «Жиліна». Мабуть, найсильніший суперник, який траплявся «Ворсклі» на ранніх етапах Єврокубків.

Чималу відстань подолали на цю гру і віддані полтавські вболівальники. Серед них, у якості лідера - всім відомий Остап з WG-life. Він зараз працює у Києві, але про рідну команду з Полтави не забуває. Каже, віза в нього була, тому залишилось тільки добратися. Тому із Києва поїхав в Ужгород, звідти – в Кошіце, а потім у Жиліну. Крім Остапа, до словацького містечка вирушили і хлопці, які працюють, або навчаються за межами України.

Ну, а далі – про гру. Яка, до речі, з перших хвилин була не квапливою. Це і зрозуміло, адже команди рівні, до того ж, і не знають одна одну. Неквапливо команди дограли до першого кутового у воріт «Ворскли». «Жиліна» класно розіграла кутовий, але захисники «Ворскли» були першими на м’ячі. Потім був ще кутовий. І, таким чином, ініціатива потихеньку стала переходити до загартованої Єврокубками «Жиліни». Вони стали тиснути на ворота «Ворскли» за рахунок стандартів. Крім того словацька команда непогано організувала пресинг. Недарма ж «Жиліна» - молода команда, сили на високу оборону у них була.

На 23-й хвилині «Жиліна» змогла забити. Третій номер словаків Шкріняр вдало зіграв на випередження і пробив точно у кут воріт. Проте бригада хорватських суддів відмінила гол через офсайд. Та через три хвилини Матей Єліч зміг все ж вивести свою команду вперед вже з гри. Він пробив по воротах після пасу з правого флангу – 1:0. Забивши, «Жиліна» не скинула обертів і продовжувала атакувати.

Перший удар по воротах у «Ворскли» - на рахунку Турсунова. Випробував Волешака на проворність Турсунов. Словацький кіпер цю перевірку пройшов. Пройшов випробування і Богуш. Два гравці суперника вийшли на нього. «Жиліна» заробила штрафний, полтавці подали їм м’яча, а господарі відразу розпочали атаку, не зупиняючи футбольний снаряд. Арбітр цього моменту не побачив. На щастя, Богуш виручив свою команду.

Під кінець тайму полтавці провели кілька непоганих атак проте результату добитися їм не вдалося. Підсумок першого тайму – 7 жовтих карток та 1:0 – на користь «Жиліни».

На початку другого тайму «Ворскла» потихеньку почала атакувати. Сапай після пасу з протилежного від себе флангу пробив по «жилінівськихх» воротах – вище поперечини. Почали виходити контратаки у команди Василя Сачка. Полтавці будували свої атаки правим флангом. Звідти від Турсунова і йшла основна небезпека для хорватських воріт. Полтавцям врешті вдалося заробити пенальті. Громов своєю швидкістю та фінтами зміг змусити оборонця сфолити у штрафному. Втім Ковпак з «точки» пробив вище воріт.

Після цього у Громова був момент, коли Турсунов віддав відмінну передачу, проте Артему не вдалося пробити, як слід. Потім гра заспокоїлася. М’яч поступово знаходився під контролем то однієї то іншої команди. Але це тільки так здавалося. Адже «Жиліна» використала цю паузу і раптово забила вдруге. Якуб Паур підібрав м’яч неподалік штрафної, зміг майстерно обіграти захисників та не менш майстерно пробив у дальній кут – 2:0. Справжній важкий удар для «Ворскли».

До того ж на 87 хвилині червону картку отримав Станіслав Богу побіг рятувати він свою команду від голу за межі штрафного, але сфолив проти суперника. Капітану Даллку довелося брати відповідальну роль суперника на себе. До того ж словаки подавали небезпечний штрафний, який, на щастя, минувся без голу. Як стало зрозуміло, шансів у полтавської команди було все менше і менше, прес-служба ФК "Ворскла"

Проте протистояння тим і цікаве, що є ще другий матч. В якому і має вирішитися доля обох команд. І тут, до речі, випробування також і для полтавських вболівальників. Підтримати команду не тільки в хвилини радості, а і у миті суму – справа лише для відданих серцем. Віримо!

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter