Доглядаємо за шкірою обличчя восени правильно

Теми
Надія Труш1 жовтня 2014 о 07:421737 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Доглядаємо за шкірою обличчя восени правильно
В осінні місяці шкіра обличчя потребує особливого догляду.

Незважаючи на те, що справжні холоди розпочнуться тільки в листопаді, проблеми можуть виникнути вже на початку осені.

Після високих температур та активного сонця шкіра пересихає і потребує відновлення. Вона стає особливо чутливою після активного літнього сонця, починає реагувати на найменші дії зовнішнього середовища, і навіть від легкого пориву холодного вітру може виникнути подразнення.

Щоб знизити ступінь чутливості шкіри, фахівці рекомендують восени вибирати косметичні засоби з особливою ретельністю. До їх складу повинні входити спеціальні інгредієнти, які посилюють природні захисні властивості шкіри і зберігають захисну гідроліпідну плівку.

Наприклад, масло мигдалю, яке забезпечує живлення і захист, завдяки вмісту ненасиченої олеїнової кислоти, ідентичної ліпідам шкіри.

Зволоження та живлення

Можна придивитися до кремів з щільними текстурами. Крім того, варто заздалегідь подумати про наближення зими. Особливу увагу косметологи рекомендують приділити насиченню шкіри обличчя вітамінами, яких так не вистачає в холодний сезон. Перш за все, це мають бути активні вітаміни А, С, Е. Захист від сонця Хоча сонячна активність восени не така, як влітку, можна знизити ступінь захисту від ультрафіолетових променів, але зовсім забувати про нього не можна.

Тим, у кого шкіра схильна до пігментації, слід використовувати креми з SPF завжди, проте восени фактор захисту можна знизити до 10-15, тоді як влітку він повинен становити 20-30.

Відлущування

Також можна почати програми більш глибокого очищення, такі як пілінг і використання скрабу, яких варто було уникати в літній період. Справа в тому, що влітку при високій сонячній активності такі агресивні програми можуть спровокувати пігментацію й інші наслідки дії прямих сонячних променів.

Очищення

Із засобами очищення потрібно бути більш обережними. Якщо шкіра не має підвищеної чутливості, то підійде увесь спектр очищувальних засобів - від міцелярної води до гелів. Тим, у кого чутлива шкіра, косметологи радять придивитися до мусів і пінок - їхня ніжна і легка текстура допоможе уникнути дискомфортних відчуттів. Крім того, восени може загостритися вугрова хвороба. Зазвичай загострення запального процесу відбувається через півтора місяця після завершення сонячного сезону.

За матеріалами www.depo.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter