Інтимна гігієна: доглядати за собою потрібно правильно

Теми
Надія Труш21 липня 2014 о 18:066356 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Інтимна гігієна: доглядати за собою потрібно правильно
Недотримання правил інтимної гігієни тягне за собою такі захворювання, як кольпіт і запалення придатків.

Інтимна гігієна: доглядати за собою потрібно правильнофото foka.com.ua

На сьогоднішній день в аптеках представлений величезний спектр різних засобів для жіночої інтимної гігієни. Жінки з особливою турботою ставляться до своєї зовнішності: не менш ретельно варто ставитися і до питань інтимної гігієни. Ось найпростіші, але дуже важливі правила:

– Очищати інтимну зону потрібно теплою проточною водою і тільки спереду назад, щоб не занести інфекцію. Використання губки або мочалки не допустимо - можна поранити ніжну шкіру слизової;

– під час критичних днів небажано приймати ванну або плавати в басейні, адже у цей період жіночий організм найбільш чутливий до запалення придатків і матки.

– допускається використання тільки спеціальних засобів, призначених для догляду за делікатною зоною. Неприпустимо митися звичайним милом: постійне потрапляння мильного розчину приводить до порушення кислотно-лужного балансу, нормальна мікрофлора якого на 90% складається з лактобактерій, що виділяють молочну кислоту. Якщо нехтувати цим правилом, то місцевий імунітет знизиться, що може призвести до розвитку молочниці (кандидозу);

– після миття потрібно акуратно промокнути делікатну зону спеціально призначеним для цих цілей рушником;

– для повсякденного носіння краще вибирати білизну з бавовни. Ця тканина "дихає" і природна мікрофлора зберігається. Тримайте пару комплектів синтетичного мереживної білизни тільки для особливих випадків.

Делікатна косметичка

Існує величезна безліч спеціальної «інтимної» косметики: це і гелі, і пінки, і серветки. Чим краще користуватися - вирішувати вам. Головне, звертати увагу на склад. Добре, якщо засіб буде містити антибактеріальні компоненти: триклозан, екстракт ромашки. Триклозан - прекрасний антибактеріальний засіб, не подразнює навіть найчутливішу шкіру. Дуже важливо, що у цієї речовини відсутні мутагенний, канцерогенний, токсичний і тератогенного ефекти. Мило чи гель для інтимних зон не тільки слугують профілактикою інфекційних захворювань, але й відмінно очищають делікатну зону.

У момент, коли можливість повноцінно прийняти душ відсутня, допоможуть вологі серветки для інтимної гігієни. Вони просочені спеціальним лосьйоном, який містить антисептик і не подразнює слизову.

З приводу використання щоденних прокладок у лікарів думки розділяються: одні вважають, що такі засоби потенційно небезпечні для жіночого здоров'я, тому як поверхня прокладки - відмінне середовище з ідеальною температурою для розмноження шкідливих бактерій. Інші ж не заперечують їх використання, але попереджають: прокладка повинна замінюватися у міру відвідин дамської кімнати.

За матеріалами zdorovia.com.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter