Що потрібно зробити на дачі у вересні

Теми
Надія Труш18 вересня 2014 о 07:422289 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що потрібно зробити на дачі у вересні
Саме у вересні необхідно прибрати все вирощене в термін, вибираючи оптимальну, суху і трохи вітряну погоду.

Що потрібно зробити у вересні в саду і на городіфото з сайту agronomist.in.ua

Потрібно встигнути підготувати всі приміщення, де будуть зберігатися і дозрівати овочі. Крім усього потрібно і далі доглядати за літніми та осінніми посівами. Загалом, роботи в саду у вересні вистачить вдосталь.

Відібрану насіннєву картоплю необхідно виставити на світло для позеленіння, це додасть картоплі витривалості, збереже її від хвороб і шкідників. Розділяють картоплю, як за правило на сорти.

У вересні прибирають насіннєву цибулю. Збирають, коли 50 % (але не більше) листя поляже на землю. Так як запізнення із збиранням, особливо у вологий період, може призвести до подальшого відновлення зростання, а це, у свою чергу, погано позначиться на зберіганні. Після викопування цибулю складають на грядці, щоб просушити. У дощову погоду необхідно занести цибулю у сухе приміщення, укладаючи невеликим шаром на будь-яке природне полотно. Коли вона висохне, зрізують листя на три-чотири сантиметри вище шийки. Відбирають хворі або пошкоджені цибулини, а решту зберігають в сухому, добре провітрюваному місці.

Не забудьте і про ярий часник, який не полюбляє прямих сонячних променів, тому його потрібно сушити під навісом. В іншому випадку, його головки матимуть гострий і нестерпний смак. На ділянці продовжують зріти помідори, перець, баклажани та інші овочеві культури. Їм також потрібен дбайливий догляд, при якому вони зможуть дати великі та смачні плоди. Не слід забувати поливати і робити підживлення. Припиняти підживлення необхідно за чотири тижні до передбачуваних похолодань і збору врожаю. У разі вересневих заморозків близько 0 °C, що трапляється рідко, необхідно зібрати плоди помідорів, баклажанів, перцю тощо. Їх розсортовують на зрілі, зелені, великі та дрібні.

Також у вересні дозрівають насіння бобових (квасоля, соя тощо). Вилучивши їх з бобів, просушують і кладуть на зберігання. Для запобігання псування, зберігають бобові на балконі або в холодильнику. У цей час добре набирає вагу середньо, та пізньостигла білокачанна капуста. Забезпечують її вологою і харчуванням. Ріпа, бруква, редька також продовжують достигати у вересні.

У цьому місяці можна пересаджувати багаторічні види цибулі. Зазвичай пересаджують чотирьох річні рослини. Після того як викопують рослини, розділяють їх на посадкові одиниці. У кожного посадкового матеріалу видаляють сухі листя, а коріння вкорочують, залишаючи довжиною два сантиметри. Завжди знайте, що доглядати за рослинами потрібно зараз, тим самим закладаючи початок в свій наступний врожай.

Безсумнівно, осінь – це не просто пора для завершення всіх процесів, це початок наступного сезону. Саме в цей час земля готується до наступного сезону. Забезпечуючи її всім необхідним, ми робимо перший крок до майбутнього урожаю.

Підготовлено за матеріалами agronomist.in.ua

До теми

Доглядаємо за руками та нігтями після роботи на дачі

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter