Як правильно почистити килим

Теми
Надія Труш23 листопада 2014 о 06:301853 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як правильно почистити килим
Щоб дім узимку був теплим і затишним, покладіть на підлогу пухнастий килим.

Як правильно почистити килим

Але вони потребують особливого догляду. Килим збирає величезну кількість пилу і бруду. Тому не лінуйтеся щотижня робити килиму чистку.

Чистимо новий килим

Якщо килим новий - його слід чистити м'якою щіткою. чистити килим проти ворсу не рекомендується.

Як доглядати за килимом узимку

Узимку дуже корисно виносити килим надвір і розстеляти його на чистому снігу ворсом униз. А потім обробляти килим гнучкою вибивалкою або віником. Після цього треба перевернути килим на інший бік і почистити його снігом.

Якими засобами чистити килим

Можна купити спеціальні засоби для чищення килимів. Вони не лише очистять килим від бруду й пилу, а й захистять його від комах. Можна чистити килим універсальними миючими засобами. Для цього потрібно протерти виріб із лицьового боку губкою або щіткою, змоченою в розчині цього засобу. Після цього витріть килим чистою мокрою ганчіркою, а потім сухою. Добре чистити килим розчином, в якому на 1 літр води - 3 г прального порошку й 1 г скипидару.

Чистка килима сіллю

Ще один цікавий спосіб чищення килима. Можна розсипати по його поверхні кухонну сіль і акуратно вимести її віником, змоченим у гарячій мильній воді або в слабкому розчині миючого засобу. Брудну сіль кілька разів замініть чистою. По закінченні чищення видаліть залишки пилососом, а килим вибийте. Сіль можна замінити сухою деревною тирсою.

Як видалити з килима плями

Щоб відбілити незабарвлені ділянки килима, протріть їх таким розчином. В літрі води розчиніть 5 г перекису водню і 2 г нашатирного спирту. Жирну пляму протріть ганчіркою, змоченою в бензині. Застарілі плями видаляйте сумішшю мила з бензином. Для цього в невеликій кількості води розчиніть мило й додай туди краплю бензину. Просочіть цією сумішшю деревну тирсу і протріть пляму на килимі.

За матеріалами відкритих інтернет-джерел

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter