У 144 окрузі в Полтаві зареєстрували порушення на дільниці

Вибори-2014
Ольга Матвієнко26 жовтня 2014 о 11:1616982 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У 144 окрузі в Полтаві зареєстрували порушення на дільниці
​Спостерігачі мережі ОПОРА повідомили про порушення виборчого законодавства на одій із дільниць Полтави.

 У 144 окрузі в Полтаві зареєстрували порушення на дільниціНа виборах у Полтаві зареєстрували порушення. Фото – sockraina.com

У 144 виборчому окрузі на дільниці 531193, яка розташована в територіальному центрі по провулку Ломаному, 38А, спостерігачі зафіксували порушення у роботі комісії.

– На початку голова комісії Валентина Головко почала порушувати такі процедури: вона не оголосила кількість присутніх та відсутніх членів комісії і розпочала роботу комісії за відсутністю кворому (дві треті усього складу), – повідомляють на сайті Громадянської мережі ОПОРА. – Після цього голова комісії Валентина Головко почала змушувати різних членів комісії виконувати одночасно ряд наступних робіт, хоча кожен процес роботи повинен оприлюднюватись поетапно. Тож голова комісії відразу оголосила опломбування скриньок та водночас оформлення контрольних листів. Іншу частину комісії Головко відправила виймати бюлетені з сейфу, хоча, згідно з ч. 6 ст. 84 Закону України «Про вибори народних депутатів», саме голова ДВК відкриває сейф (металеву шафу) з виборчими бюлетенями. Таким чином весь процес засідання проходив у хаотичному порядку.

Також спостерігачі говорять, що їм не дозволили підписати контрольний листок. Це – порушення ч. 4 ст. 84 Закону України «Про вибори народних депутатів України», в якому зазначається, що після огляду кожної виборчої скриньки вона пломбується або, у разі неможливості, опечатується печаткою дільничної виборчої комісії, після чого до неї опускається контрольний лист, у якому зазначаються номер одномандатного округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, номер виборчої скриньки, час вкидання контрольного листа до виборчої скриньки, підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та, за бажанням, кандидатів у депутати, їх довірених осіб, уповноважених осіб партій, офіційних спостерігачів. Підписи скріплюються печаткою виборчої комісії.

Коментувати свої дії голова дільничної комісії відмовилася і на подальші запитання спостерігача реагувала агресивно.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter