Голови ДВК Полтави: явка виборців під час повторного голосування низька (ФОТО, ВІДЕО)

Вибори-2015
15 листопада 2015 о 18:231961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голови ДВК Полтави: явка виборців під час повторного голосування низька (ФОТО, ВІДЕО)
Полтавці не поспішали на виборчі дільниці під час повторного голосування 15 листопада.

Журналісти «Кола» відвідали майже одночасно 3 дільниці міста. Поцікавились явкою виборців та чи відбувались порушення. Зі слів очільників дільниць, явка полтавців «бажає кращого».

Голови ДВК Полтави явка виборців під час потворного голосування низькаДВК №531140, яка знаходиться в кооперативному університеті (ПУЕТ). Фото Ольги Матвієнко

Спочатку ми завітали на ДВК №531140, яка знаходиться в кооперативному університеті (ПУЕТ). На годиннику була приблизно 14.30. У величезному холі навчального закладу, де розмістили весь виборчий інвентар, знаходились лише члени комісії та спостерігачі. Виборців не було. Минуло хвилин 7, і таки почали підходити люди, але зовсім мало.

– Загалом маємо 1663 виборців, тобто за списками, а станом на 14 годину проголосувало 177 осіб, – розповіла Тетяна Веприк, голова ДВК №531140. – Явка невисока, сподіваємось, ввечері буде більшою. З’їдуться студенти, зокрема. Єдине виправдання такій невисокій явці, як на мене, людське розчарування у виборах. Порушень у нас досі не було. Взагалі сьогодні вибори проходять дуже спокійно. Цього разу маємо один бюлетень, тож, думаю, підрахунку відбудуться набагато швидше, ніж минулого разу.

Дещо більше виборців журналісти помітили на сусідній дільниці, яка розташована у виставковій залі міського Будинку культури. На цій ДВК члени комісії налаштовані дуже позитивно, сподіваються, що до опівночі підрахують всі голоси.

Голови ДВК Полтави явка виборців під час потворного голосування низькаДВК № 531141 (МБК). Фото Ольги Матвієнко

– Наша дільниця вважається середньою, у нас всього 1271 виборець, – твердить Марина Діденко, заступник голови ДВК № 531141. – Станом на 15 годину, у нас проголосувало приблизно 340 осіб. Це десь 30% від загальної кількості. Черг немає, адже цього разу лише один бюлетень, все дуже швидко відбувається. Я брала участь у першому голосуванні, правда на іншій дільниці, то явка була приблизно така ж. Але черги були тоді більші, бо мали більше бюлетенів. Сьогодні ж нам буде значно легше вести підрахунки. Думаю, до опівночі впораємося.

Без черг у другій половині дня проходить голосування на ДВК №531161 (Полтавський технікум харчових технологій). Хоча ця дільниця вважається великою за кількістю виборців.

Голови ДВК Полтави явка виборців під час потворного голосування низькаДВК №531161 (Полтавський технікум харчових технологій). Фото Ольги Матвієнко– Наша дільниця дуже велика, складає 2225 виборців, – зазначила Маргарита Миколенко, голова ДВК № 53116. – Поки що явка бажає кращого. Перший наплив у нас був зранку, в основному це були люди похилого віку. Думаю, на таку низьку явку впливає недовіра населення. Люди вважають, що вибори відбувається нечесно. Але у нас все відкрито й прозоро. Порушень на нашій дільниці не було.

До теми – Одна за двох: полтавка проголосувала за себе та чоловіка

До речі, відома загальна явка виборців у районах Полтави:

– Станом на 16 годину, у Київському районі міста проголосувало 30% (24 995 осіб), а у Ленінському – 31,4 % (13 468 осіб), – повідомила Тетяна Родько, заступник голови Полтавської міської ТВК. – Щодо Октябрського району, то поки що маємо дані лише на 14 годину – 24,71% (26 122 особи).

Фото Ольги Матвієнко

Текст Юлії Обелець

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter