Олександр Удовіченко скромно заявив, що йде на вибори мера Полтави

Вибори-2015
Надія Труш22 вересня 2015 о 17:5931397 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Олександр Удовіченко скромно заявив, що йде на вибори мера Полтави
Екс-очільник Полтавської області заявив про бажання позмагатися за крісло міського голови Полтави.

Олександр Удовіченко йде на вибори мера Полтави. Фото Надії Труш

Колишній лідер Полтавської обласної Партії регіонів, а нині – лідер команди «Рідне місто» Олександр Удовіченко зробив заяву про намір брати участь у місцевих виборах-2015.

На відміну від свого опонента, екс-мера Андрія Матковського, Удовіченко не влаштовував пафосної ходи крізь вишикуваних в красиві колони людей.

Презентація місцевого політичного проекту «Рідне місто» відбулася у прес-офісі «Новини Полтавщини» в приміщенні облдержадміністрації. Підтримати колишнього очільника області прийшла лише його прес-служба. Серед присутніх – лише зацікавлені журналісти. Попри скромність в організації заходу, депутат обласної ради все ж не був скромним у висловлюваннях. Зокрема, дозволив собі дещо різкі висловлювання у бік представників Майдану. Це відбулося, коли екс-очільник області анонсував, що у його новій команді є представники старої (натякаючи на екс-членів Партії регіонів).

Основним конкурентом вважає Мамая

Крім того, що особисто братиме участь у міських виборах Полтави, заявив, що його команда "Рідне місто" (до речі, раніше організація, лідером якої є Удовіченко, мала назву ГО "Рідне місто, рідний край") має намір зайти у всі місцеві ради, в тому числі – районні. Власні шанси оцінює тверезо, але разом з тим розраховує на потужну фракцію у Полтавській міській раді та, власне, перемогу. "Рідне місто" в особі Удовіченка обіцяє прозорість виборчої кампанії. Лідер "Рідного міста" засудив так звані «гречані компанії» своїх опонентів та пообіцяв, що не робитиме підкупу. Про конкурентів говорить коротко: думає, що у них буде як мінімум амнезія, як максимум – чорний піар.

Довгий час участь Удовіченка у виборах була не чим іншим, як чутками, інтригою. У політичних кулуарах міста йшлося про те, що очільник області не захоче претендувати на посаду очільника міста. Припускалося, на цю посаду претендуватиме Оксана Деркач, секретар Полтавської міськради, голова міської партії "Рідне місто". Та на прес-конференції про пані Деркач не було сказано жодного слова. Втім, і партійні виборчі списки озвучені не були. Удовіченко назвав лише кілька прізвищ та узагальнено говорив про фермерів, які працюють на благо області.

Більш охоче розповідав про результати рейтингу. Як розповів Олександр Удовіченко, влітку він мав 18% рейтингу, в Андрія Матковського – 14,5%, у Олександра Мамая 8%.

– Маю високий рейтинг серед полтавців, хоча тоді ще не було потужної зупинки біля Корпусного парку, – заявив Удовіченко. Проте вважає, що у чинного мера більше шансів перемогти в першому турі, ніж у екс-мера. – Думаю, якщо нам вдасться пройти в другий тур, ми будемо змагатися з Мамаєм.

Нагадаємо, 2010 року на міських виборах Удовіченко підтримав Мамая, нині ж вважає його основним конкурентом. Підтримав Мамая, бо не бажав, аби мером знову став Матковський, так пояснив свій вчинок кількарічної давнини.

– Це не через неприязнь, просто в той момент для міста краще було так. На даному етапі я вважаю, що двоє мерів, нинішній і колишній, ведуть себе безсовісно по відношенню до виборців та до Полтави. Це я про підкуп виборців кажу, про брудні політичні технології та про розвиток міста загалом.

А от інших потенційних кандидатів, зокрема, Юрія Бублика, не рахує серйозним конкурентом. По суті, колишній губернатор оголосив, що міські вибори-2015 можуть стати так званою "битвою трьох" – Мамая, Матковського, Удовіченка.

Удовіченко сумнівається у перемозі

Щодо себе, то не говорить про абсолютну перемогу. Навів приклад виборів у Чернігові, де, за його словами, добре помітна реакція людей на певні технології. Натякнув, що у нашому місті може бути аналогічна ситуація.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter