Полтавці не поспішають на голосування: ранковий репортаж (ФОТО, ВІДЕО)

Вибори-2015
Ольга Матвієнко25 жовтня 2015 о 10:351389 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці не поспішають на голосування: ранковий репортаж (ФОТО, ВІДЕО)
Виборчі дільниці у Полтаві та області відкрилися без затримок та порушень.

7.50, а біля виборчої дільниці №531219 , розташованої у школі мистецтв імені Раїси Кириченко, уже чекає перший виборець В’ячеслав Петрович Зоря. Охоронець пояснює, що дільниця відкриється рівно о 8-й годині.

Полтавці не поспішають на голосування ранковий репортаж (ФОТО, ВІДЕО)Полтавці голосують на місцевих виборах-2015. Фото Ольги Матвієнко

Всередині, в актовому залі, де традиційно розташовується дільниця, відбуваються останні приготування – члени комісії розкладають бюлетені по столах. Навпроти під вікнами стоять запломбовані урни. По центру залу – кабінки для голосування.

О 8.00 голова комісії Тамара Безгінова дає знак, і дільниця розпочинає роботу.

– На дільниці мають проголосувати 2099 виборців, серед них 30 голосують вдома. Це така ж кількість виборців на цій дільниці, як і минулого року, – повідомила Тамара Олександрівна, зазначивши, що підготовка до виборів пройшла спокійно.

– Єдина проблема була із отриманням бюлетенів у міській раді, процес був не організований. Інші бюлетені отримали без черг, спокійно.

В’ячеслав Олександрович першим отримує чотири бюлетені різних кольорів, за якими обиратиме міського голову, депутатів міської, Октябрської районної та обласної рад.

– По натурі я оптиміст, але коли подивився список, то ясно – значна частина іде заради власної вигоди, а тому покращень найближчим часом очікувати не доводиться. Думаю, у наших земляків не вистачає політичної зрілості і прогнозування, – говорить чоловік, кинувши бюлетені до урни.

Слідом за В’ячеславом Петровичем протягом 20 хвилин проголовували близько 20 громадян. Черг біля кабінок майже немає, але біля столів виборчої комісії потроху збирається натовп із двох десятків людей. Видача бюлетенів просувається, але повільніше, ніж на попередніх, саме через їхню кількість. Спостерігачі прогнозували черги на дільницях заздалегідь.

На дільниці №531218 обстановка видається ще більш спокійною. Трохи більше ніж за півгодини тут проголосували близько 40 людей. Черг немає ні біля столів, ні біля кабінок. Голова виборчої комісії пояснює: переважно тут голосують студенти, тож основний наплив ближче до обіду, коли виспляться або з’їдуться із районів.

Усього тут повинні проголосувати 2027 людей, 11 голосують вдома.

Виконати свій громадянський обов’язок прийшов на дільницю в педагогічному університеті Юрій Сулаєв, речник обласної міліції.

– Як громадянин України, як кожен, прагну змін до кращого. Думаю, в кожного є сподівання, що його вибір призведе до покращення ситуації в країні, регіоні, місті або селі. Тому хочеться, аби вибір кожного був дійсно усвідомлений, щоб його вибір приніс те, чого бажає він, його родина і країна в цілому, – зазначив Юрій Васильович.

Також він зазначив, що на момент спілкування із журналістами, через 55 хвилин після початку роботи виборчих дільниць, жодних повідомлень про порушення не надходило. Усі дільниці у Полтаві та області відкрилися вчасно.

За перебігом виборчого процесу у Полтаві та області слідкуйте на сайті «Коло».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter